A korcsolyaedzőnek falaznak a sportszövetségben

  • narancs.hu
  • 2023. október 28.

Sport

Úgy tűnik, ők nem akarják elővenni Gór-Sebestyén Júlia kilencszeres felnőtt magyar bajnokot, de a rendőrségen feljelentést tettek.

Egy évre levitték az elévülési időt, majd elévülésre hivatkozva lezárták a Gór-Sebestyén Júlia ellen indított fegyelmi eljárást a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnél – írja a 24.hu. A korcsolyaedző módszerei miatt több szülő is panaszt tett: elcsattant pofonról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, valamint a rá bízott műkorcsolyázó gyerekek megalázásról számoltak be.

A MOKSZ október 16-i közleményében azt írja: „A bejelentésekben megjelölt és a szakvéleményben részletezett időpontok kizárják az esetek Etikai és Fegyelmi Bizottság (EFB) általi kivizsgálásának lehetőségét a vélt fegyelmi vétségek elévülésére figyelemmel”,

Azt azonban nem írják, hogy fel is mentették Sebestyént a vádak alól.

A szövetség mindössze egyetlen nappal a fegyelmi eljárás megindítása előtt, május 3-án cserélte le a Fegyelmi Szabályzatot. Ebben a hároméves elévülési időt egy évre módosították.

A szülők által bejelentett esetek a hároméves elévülésbe még belefértek volna, az egyévesbe azonban már nem. Ettől függetlenül a korcsolyaszövetség bejelentést tett a rendőrségen az ügy miatt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk