Ausztria 3-1-re verte Lengyelországot

  • narancs.hu
  • 2024. június 21.

Sport

Megtört a 30 éves "lengyel átok".

Ausztria egy kifejezetten dinamikus és változatos meccsen 3-1-re megverte Lengyelországot – írja a Telex.

Jó iramban és remek hangulatban kezdődött a mérkőzés a 70 ezres berlini Olimpiai Stadionban. Az osztrákok Sabitzer és Arnautović révén nagyon belekezdtek. A 9. percben Gernot Trauner egy szép fejesgóllal vezetést is szerzett az osztrákoknak. 

A 30. percben aztán az egyre veszélyesebb kontrákat vezető Lengyelország Krzysztof Piatek révén kiegyenlített. 

Az első játékrész mindössze egy perces hosszabbítása során Piotr Zielinski, a lengyel csapatkapitány, a Napoli sztárja még ráküldött egy nagyon jól eltalált szabadrúgást, de Patrick Pentz osztrák kapus bravúrral hárítani tudott, szép jelenet volt ez is – összegzi a lap.

A második félidőt ismét az osztrákok kezdték dinamikusabban, elsősorban Sabitzer volt aktív, de sokat is hibázott. 

A meccs eléggé töredezett lett, tíz perc alatt négy sárgát kaptak a játékosok. Aztán a 67. percben egy remek összjáték után Christoph Baumgartner (RB Leipzig) értékesítette a helyzetet, amit Arnautović remek átlépése teremtett.

A gól után a lengyeleknek lett sürgősebb, de mégis a lengyel kapusnak kellett leérnie Wimmer lövésénél. Wojciech Szczęsny megoldotta. Aztán pár pillanat múlva már tehetetlen volt, arccal buktatta a ziccerben kiugró Sabitzert, amiért sárga lapot kapott. A 11-est Arnautović értékesítette. Innen aztán változott az osztrákok célfüggvénye, rögtön két gólszerzőt Baumgartnert és Arnautovićot is lehoztak. 

A meccs után Lengyelország helyzete elég reménytelen lett, Ausztria azonban jó eséllyel továbbjuthat. Nekünk, magyaroknak nem kedvez az eredmény, a csoportharmadiknak biztos lesz már három pontja, és a jelen állás szerint a gólkülönbsége is jobb lehet.

Pár érdekességet is összeszedett a Telex a meccsről:

A FIFA világ ranglistáján mi magyarok jelenleg a 27-ik vagyunk, a lengyelek pont előttünk állnak, míg az osztrákok a 25-ikek.

Az osztrákok az eb-re nagyon erős csapattal érkeztek, sokan tippelték, hogy akár ők lehetnek a nagy meglepetéscsapat, de ült rajtuk egy lengyel átok, 30 éve nem győzték le Lengyelországot. Ennek a sorozatnak most vége.

Az osztrák foci szerelmesei az osztrák gólok után is láthatták a szomszédaink egészen fantasztikus támadószellemét, egy pillanatra sem álltak le, folytatták a Gegenpressinget, vagyis a nagyon intenzív letámadásos focijukat. Pedig az osztrákok Eb történelmük legidősebb kezdő tizenegyével álltak fel, 28 év és 217 napos volt pontosan az átlagéletkoruk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk