Babos Tímea: Nem értek egyet azzal, hogy augusztus végétől újraindulnak a versenyek

  • narancs.hu
  • 2020. július 21.

Sport

„Óriási baklövés lenne”.

Babos Tímea szerint óriási baklövés lenne, ha a koronavírus-járvány közepette augusztus végétől megrendeznék az amerikai nyílt teniszbajnokságot. "Nem teljesen értek egyet azzal, hogy augusztus elején újraindulnak a versenyek, illetve szerintem nem is fognak, mert két esemény megrendezése nem jelenti azt, hogy minden visszatér a normális kerékvágásba" – nyilatkozta az M1-en Babos.

A sportoló hangsúlyozta, jelen körülmények között nem menne a US Openre, és szerinte "óriási baklövés lenne", ha egyáltalán megrendeznék a tornát.

"Európában lehet utazni, de a nemzetközi tenisz nem csak Európáról szól. Az első százban körülbelül 15 amerikai és nyolc kínai van, a világelső ausztrál játékos szintén nem tudja elhagyni hazáját, ezért nem sportszerű, hogy ők nem vehetnek részt a versenyeken" – magyarázta a soproni játékos.

Az amerikai nyílt bajnokság augusztus 31-én kezdődne és szeptember 13-án érne véget, de a szervezők még mindig nem biztosak benne, hogy egyáltalán meg tudják-e rendezni a Grand Slam-tornát.

Az ATP és a WTA június közepén jelentette be, hogy augusztus 3-án a női, augusztus 14-én pedig a férfi nemzetközi teniszélet is újraindul, de mivel Kínában minden nemzetközi sportrendezvényt lemondtak az idei évre, hat WTA- és négy ATP-tornát már törölni kellett.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.