Egy hónappal az olimpia előtt még fertőző a Szajna

  • narancs.hu
  • 2024. június 28.

Sport

Sok benne a kólibaktérium, most nem lehetne ott nyílt vízi úszóversenyt rendezni.

A július 26-án kezdődő párizsi olimpián a Szajnában tervezik megrendezni a nyílt vízi úszóversenyt. A folyóból vett múlt heti mintában azonban még mindig sok volt a kólibaktérium, ami fekália jelenlétére utal – írja a 444 a Guardian híre alapján. 

A francia állam az utóbbi tíz évben 1,4 milliárd eurót – több mint 548 milliárd forintot – költött arra, hogy tisztább legyen a Szajna. Felújították a párizsi csatornarendszert, új víztisztítókat és tárolókat építettek.

A párizsi polgármesteri hivatal közleménye szerint a vízminőség a kedvezőtlen hidrológiai viszonyok, a kevés napsütés, az ilyenkor megszokottnál alacsonyabb hőmérséklet miatt is romlik, nem csak a szennyezés miatt. A szervezők azt remélik, hogy a júliusi időjárás, a napsütés jó hatással lesz a vízre, és a Szajna alkalmas lesz a szabad téri úszóversenyek megrendezésére. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk