Hosszabbításban kapott ki a svédektől a női kéziválogatott

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 6.

Sport

A negyeddöntőben a rendes játékidőben nem bírt egymással a két csapat, a hosszabbításban a svédek voltak eredményesebbek. 

36–32-re kikapott a magyar női kézilabda-válogatott a legjobb négy közé jutásért játszott meccsen Svédország válogatottjától a párizsi olimpián. 

A rendes játékidő végére 29–29-es döntetlen alakult ki, a kétszer ötperces hosszabbításban viszont a svédek voltak eredményesebbek, így alakult ki a 36–32-es végeredmény. 

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a csoportkört két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a harmadik helyen zárta, ezért találkozott a másik hatos második helyén zárt skandinávokkal.

A magyar csapat a negyeddöntőben az első félidő derekán négygólos hátrányba került, a szünetig egy találatra zárkózott. A kiegyenlített második félidő utolsó percében vezetett is, ám a svédek egyenlítettek, a hosszabbításban pedig jobbnak bizonyultak.

A magyar válogatott számára véget ért az olimpia. Hogy a hatodik, vagy hetedik helyen zár-e, az az utolsó negyeddöntő, a norvég-brazil találkozó kimenetelétől függ. Legutóbb, Tokióban hetedik lett a nemzeti csapat.

Az elődöntőben Svédország Franciaországgal játszhat majd a döntőbe jutásért, míg a másik ágon Dánia a ma esti Norvégia–Brazília meccs győztesével. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk