Huszonhét magyar szurkolóval szemben indult eljárás Stuttgartban

  • narancs.hu
  • 2024. június 20.

Sport

Többek között pirotechnikai eszközök használata, kábítószer-birtoklás és agresszív viselkedés miatt.

Több esetben is konzuli intézkedésre volt szükség a futball Európa-bajnokság előző napi német–magyar csoportmérkőzésével összefüggésben – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten az MTI beszámolója szerint.

„Huszonkilenc magyar állampolgárral szemben történt tegnap rendőri intézkedés, és huszonhét magyar állampolgárral szemben el is indult végül az eljárás”

– közölte Szijjártó, hozzátéve, volt két magyar állampolgár, akikkel szemben tévesen intézkedtek a német rendőrök. A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy magyar állampolgárok ellen részben pirotechnikai eszközök birtoklása és használata miatt, és részben azért indult eljárás, mert voltak, akik érvényes belépőjegy nélkül próbáltak bejutni a stadionba, de zajlik eljárás kábítószer birtoklás, illetve agresszív viselkedés miatt is.

„Ezeknek az ügyeknek a döntő többségét a helyszínen a konzulok segítségével sikerült rendezni, így összességében két magyar állampolgár került 24 órás őrizetbe” – mondta Szijjártó. A német ügyészség csütörtökön gyorsított eljárásban tárgyalja ezeket az ügyeket.

(Címlapképünkön: Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 2. fordulójában játszott Németország-Magyarország mérkőzés előtt a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 19-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.