Magyar állampolgár lesz Marco Rossi

  • narancs.hu
  • 2023. október 3.

Sport

A labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya Novák Katalin jelenlétében teszi le az esküt.

A Nemzeti Sport információja szerint a magyar labdarúgó-válogatottat irányító Marco Rossi kedd délután Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében állampolgársági esküt tesz. Az információ elég biztosnak tűnik, ugyanis a nemrég állami kézbe került sportlap már be is jelentette, hogy helyszínről tudósítanak majd az ünnepélyes eseményről, amin amúgy segítője, Cosimo Inguscio is magyar állampolgárrá fog változni.

Rossi 2018 óta irányítja a magyar válogatottat, előtte 2012-től 2014-ig, majd 2015-től 2017-ig a Budapest Honvéd vezetőedzője volt, de dolgozott Dunaszerdahelyen is. Jelenlegi szerződése 2025-ig szól a magyar szövetséggel.

Izgalmas kérdés, tett-e le valamilyen vizsgát a magyarul amúgy nem beszélő olaszországi edző, esetleg valamilyen más szabály alapján kaphatja meg az állampolgárságot. Az ezzel kapcsolatos kérdéseinket feltettük a Magyar Labdarúgó Szögetség sajtóosztályának is, amint válaszolnak közöljük.

Marco Rossi egyébként a maga szintjén igazán mindent megtesz mostanában a magyarokért: Magyarország jelenleg vezeti csoportját (igaz, pontazonossággal) a jövő évi Európa-bajnokság selejtezőjében, az elsőségre másik nagy esélyes Szerbiával október 14-én játszik csapata Budapesten. A jelenlegi állás szerint csoda lenne, ha nem jutnánk ki ismét a tornára, hiszen még a második hely is kivezet.

Update: Rossi már le is tette az esküt, az mlsz.hu-nak elmondta, sok olyan pillanatot kapott már Magyarországtól és a magyaroktól, amikor elérzékenyült, pedig nem túlságosan érzelgős típus. “A mai nap azonban ismét ilyen volt, hiszen az az ország, az a nemzet, amelyet második otthonomnak tekintek, hivatalosan is befogadott” – nyilatkozta a szakember a szövetség honlapjánKülön köszönetét fejezte ki  a köztársasági elnöknek, hogy ilyen különleges körülmények között válhatott magyar állampolgárrá és Csányi Sándornak az MLSZ elnökének.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk