Mészáros Lőrinc ügyvédje megvette a salgótarjáni fociklubot

  • narancs.hu
  • 2021. február 6.

Sport

Az általa korábban felvásárolt cégeket tovább is adta Mészárosnak. 

A Mészáros Lőrinc ügyvédjeként ismert Vörös József lett a tulajdonosa a Sportzal Kft.-nek, amely többségi tulajdonosa az SBTC Sport Kft.-nek, a salgótarjáni fociklubot üzemeltető cégnek - írja az Mfor.hu.

Az SBTC (Salgótarjáni Barátok Torna Club) kisebbségi tulajdonosa a salgótarjáni önkormányzat, amelyet jelenleg az MSZP-s Fekete Zsolt irányít polgármesterként.

Az SBTC egy patinás focicsapat Salgótarjánban, története 1920-ban kezdődött, jelenleg viszont csak az NB III. keleti csoportjábban játszik. Az SBTC Sport Kft. 2015 óta létezik, egészen 2018 nyaráig a Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó, a DVTK-t is üzemeltető Borsodsport Invest Kft. volt a többségi tulajdonosa, ez a cég ma már Szíjj Lászlóé (az ő jachtján nyaralt Szijjártó Péter). 

2018-ban aztán a Sportzal Kft. lett klub többségi tulajdonosa, a cég ekkor még a Csányi, Rátkai & Zala Ügyvédi Iroda érdekeltségébe tartozott, idén január közepétől viszont már Vörös Józsefé. A Sportzal új ügyvezetője pedig egy volt focista lett Árki Gábor személyében, aki például a Diósgyőr sportigazgatója is volt 2016-ig, de az SBTC Sport Kft.-nek eddig is ő volt már az ügyvezetője.

Vörös az elmúlt években az egykori Simicska-birodalom több cégének (például a Publimont Kft. vagy a Lánchíd Rádió) ideiglenes átvétele miatt került be a hírekbe, amelyek utána mind Mészáros Lőrinchez kerültek. 

Figyelmébe ajánljuk