Plovdiv helyett Kardzsaliban rendezhetik a bolgár–magyar EB-selejtezőt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. november 13.

Sport

A polgármester szerint a város készen áll a szervezésre.

A bulgáriai Kardzsali polgármestere, Erol Mjumjun a sportal.bg lapnak hétfőn délután úgy nyilatkozott, hogy a városi Arda Arénában szívesen vendégül látnák a magyar és a bolgár a válogatottat, és 99 százalékban biztos abban, hogy náluk rendezik majd a november 16-ai Európa-bajnoki selejtezőt.

„A stadionnak van engedélye ilyen mérkőzésre, minden szurkolónak örülünk, készen állunk a tökéletes szervezésre. Az Arda Aréna Bulgária egyik legjobb stadionja”

– mondta a polgármester, hozzátéve, kérték az UEFA-t, hogy Plovdiv helyett Kardzsaliban legyen az Eb-selejtező, és várják a megerősítést. Arról sincs döntés, hogy ha esetleg a 11 200 férőhelyes Arda Arénát az UEFA elfogadja helyszínnek, akkor a bolgár szövetség – a szurkolók tiltakozásoktól tartva – engedne-e be nézőket, vagy ahogy Plovdivba tervezte, zárt kapus lenne az összecsapás.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, egyelőre az is benne van a pakliban, hogy a magyar válogatott játék nélkül jut ki az EB-re, mivel a plovdivi önkormányzat közölte, nem tudják biztosítani a Hriszto Botev Stadiont a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFS) számára a november 14. és 16. közötti időszakra. Az eredetileg Plovdivba kijelölt Bulgária–Magyarország mérkőzést először Szófiába, majd a szurkolók várható botránya miatt újra Plovdivba helyezték át, azonban a plovdivi stadionon jelenleg munkálatok zajlanak, és az építtető szerint nem lehet meccset rendezni benne.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk