Sorsdöntő meccs vár ma Szoboszlaiékra

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. június 19.

Sport

18 órától a németekkel játszik a magyar labdarúgó-válogatott. Döntetlen eredménnyel még maradna remény továbbjutásra.

Nego Loic és Balogh Botond nem vett részt a magyar labdarúgó-válogatott keddi edzésén, így valószínűleg egyikük sem lesz bevethető szerdán a házigazda németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen, amely 18 órakor kezdődik Stuttgartban. A francia születésű Nego két héttel ezelőtt, az írországi felkészülési meccsen sérült meg. Egy időben már labdás gyakorlatokat is végzett Németországban, ezúttal viszont egyáltalán nem futott ki az edzőpályára. A korábban szintén sérüléssel bajlódó Styles Callum ugyanakkor a tréning nyilvános részében együtt edzett a társaival.

A magyar válogatottnak a Svájc elleni, vesztes mérkőzés után legalább egy pontot kellene szereznie, hogy legyen esélye a továbbjutásra a csoportból. 

Marco Rossi szövetségi kapitány bízik ebben – nemrég ez a magyar válogatott győzni is tudott a németek ellen –, de a meccs előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy erre ugyan lehet emlékezni, de most nem ugyanazzal a csapattal fognak játszani. 

Rossi a Svájc elleni mérkőzésről azt mondta, hosszú idő óta ez volt az első alkalom, hogy szégyellte magát. Nagyon csalódott volt amiatt, hogy komoly hibákból kapott két gólt a válogatott. Szerdán mindenkinek száz százalékot kell nyújtania, minden labdáért meg kell harcolni, mert Németország a csoportban a legnehezebb ellenfél, ki kell mondani – hangsúlyozta a szövetségi kapitány –, hogy jobb nálunk. Ez a helyzet azonban, reméli, csak motiválja a mieinket, és egy pontot legalább sikerül megkaparintani.

Arról, hogy ki fog játszani, és ki marad ki, nem beszélt, viszont azt mondta, hogy a kezdőcsapathoz képest két-három poszton változtatni fog, az alapján, amit az edzéseken látott. 

Gulácsi Péter, a magyar válogatott Lipcsében játszó kapusa az M4 Sportnak azt nyilatkozta, hogy a svájciak ellen olyan hibákat követett el a válogatott, amelyek már rég nem voltak rá jellemzőek. A kapus szerint a magyar válogatottnak igenis helye van ezen az Európa-bajnokságon, versenyképes gárda. A csapatkapitányról, Szoboszlai Dominikról azt mondta, nagyon jó játékos, csak az ellenfelek mostanra felkészültek belőle. 

A szerdai mérkőzést az 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában rendezik, a holland Danny Makkelie lesz a bíró. A mérkőzést az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió is élőben közvetíti.

Akármi is lesz az eredmény, ezek most az állami média pirosbetűs napjai. Az M4 Sporton a Svájc elleni mérkőzés többszörös nézettségi csúcsot ért el. A magyarok első összecsapása az állami média és egyúttal a teljes piac idei legnézettebb műsora lett. A Nielsen adatai szerint átlagosan több mint 1,2 millióan nézték a szombat délutáni összecsapást, és ebbe nem tartoznak bele azok, akik óriáskivetítők előtt vagy vendéglátóhelyen szurkoltak. Ez 45,1 százalékos közönségarányt jelent, vagyis gyakorlatilag minden második magyarországi háztartásban az M4 Sportot nézték a találkozó idején. Különben az egész labdarúgó-Eb népszerű a magyar nézők körében, az állami média sportcsatornája szombaton és vasárnap is piacvezető volt Magyarországon.

A magyar válogatott vasárnap 21 órától Skóciával játszik, ugyancsak Stuttgartban.

 
A magyar válogatott edzése Weiler-Simmerbergben szerdán
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk