Alföldi Róbert: Azt hittem, komolyan gondolja, hogy lemond Vidnyánszky

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Színház

A rendező úgy tudja, a végső aláírás nem történt meg a balesetet okozó színpadelem esetében.

„Én ennyire naiv vagyok. Azt hittem, komolyan gondolja, hogy lemond. Nem hittem, hogy ez előre át lett gondolva, ki lett találva: lemond, és akkor jön mindenki, hogy jaj, maradj, utána ő közli, hogy nem tudnak nélkülem működni, feláldozom magam, visszajövök. Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?”

mondta a Blikk szerint Alföldi Róbert a gyömrői Hankó István Művelődési Központban tartott péntek esti előadásán.

A Nemzeti Színház egykori igazgatója elmondta a balhét kirobbantó baleset után, hogy egy díszlet színpadra kerülhessen, többlépcsős ellenőrzésen kell átmennie. A végső körben az elkészült díszletet a rendezőnek, műszaki vezetőnek, színpadmesternek és egy munkavédelmi felelősnek kell elfogadnia. Alföldi úgy tudja, a végső aláírás nem történt meg a Rómeó és Júlia díszletének esetében.

Alföldi azt mondta, ő és régebbi nemzetis munkatársai is azt gondolták, „a műszaki vezetővel fogják elvitetni a balhét”. Szerinte nála „ilyen súlyos baleset nem fordult volna elő, legfeljebb kisebb”. Felháborítónak tartja azt is, hogy a történtek után a két színész eddig nem kapott kártérítést, és szerinte a vizsgálat sem az elvárható módon zajlik az ügyben.

A színház két színésze került kórházba a múlt év végén, miután lezuhantak a rosszul felépített díszletről, mindkettejük súlyosan megsérült. Az igazgató lemondását végül senki nem vette komolyan.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk