Meghalt Szurdi Miklós

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Színház

A magyar művészvilág meghatározó alakja hosszan tartó betegség után hunyt el.

73 éves korában meghalt Szurdi Miklós, a magyar művészvilág  meghatározó alakja. Halálhírét Pásztor László erdőkertesi polgármester jelentette be.

 
Szurdi Miklós
 

 „Hosszan tartó betegség után meghalt Szurdi Miklós, aki a magyar filmvilágban mindennel foglalkozott, amivel csak lehetett. Színészként, rendezőként, forgatókönyvíróként és színházigazgatóként is tevékenykedett. Mély megrendüléssel fogadtam a hírt. Nagyon megkedveltem Őt, mert fiatalos gondolkodása és sajátos világlátása ösztönzően hatott a környezetére. Szurdi Miklós művész volt. Egy ember, akire számíthattam. Munkaerő, aki szívén viselte Erdőkertes kulturális életét. Egy hős, aki kitartóan viselte hosszan tartó, komoly betegségét. Elment, és nagy űrt hagy maga után. Köszönjük, Miklós, hogy nekünk is voltál!”

– fogalmazott Facebookon a polgármester.

Szurdi Miklós színész, rendező 1950-ben született. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán előbb színész (1947), majd rendező (1975) szakos diplomát szerzett. Négy évig filmgyári assziszens volt, majd színházi rendezőként dolgozott Kecskeméten (1975-79) és Szolnokon (1979-82). 1983-tól a Magyar Filmgyártó Vállalat és a Magyar Televízió rendezőjeként játékfilmeket, tévéfilmeket és tévésorozatokat rendezett, de színházakban továbbra is dolgozott (Veszprémben és Székesfehérváron, Budapesten pedig a Nemzetiben és a Fiatalok Színházában.)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk