rés a présen - Bőrök sertéstémában - Borovitz Tamás énekes (Malacka és a Tahó)

  • .
  • 2010. április 29.

Trafik

rés a présen: Mi az a malacka, és ki a tahó? Borovitz Tamás: Mind tahók vagyunk, ez fontos. Ez leginkább a dalszövegeinkben, világlátásunkban tapasztalható.
Gyakran feltesszük a kérdést, hogy miért vagyunk együtt, de tény, hogy 15 éve ez egy fix pont az életünkben, és ha nem is szeretnénk csinálni, mindig vannak, akik miatt megéri. Szerencsére egyre többen.

rap: Alternatív zenekar is vagytok meg dumaszínházi társulat is. Melyik jött előbb?

BT: Műfajt nem mondanék, az túl hosszú felsorolást igényelne (jó, a ska és a funk-rock biztosan benne lenne, meg most már talán a világzene is), mégis eléggé felismerhető a stílus. A dumaszínházasdi, azaz a Három Kismalac a 2006-os humorfesztivál óta tart, ahol váratlanul döntőbe jutottunk, és azóta megmaradt ez a viccelődős felállás is. Sőt nemcsak hogy megmaradt, de egyre fontosabb helye van az életünkben: rendszeres élő és tévés fellépésekkel jár. De a kettő nem zárja ki egymást, mert a tahóságra ugyanúgy vevő a dumaszínházba járó középvezető, mint a fesztiválok rasztahajú közönsége.

rap: 1 deka zsír, Ez már röfi!, A sertés java... - három lemez, és mind malacság. Ez valami magyar virtus, vagy a vidéki múlt? Volt hentes a családban?

BT: Hentes nem volt, sőt én inkább a vegákkal szimpatizálok. Ez amolyan hülye elvárás, hogy a lemezcímek rímeljenek a zenekarnévre. És mivel még számtalan bőrt le lehet húzni a sertéstémáról, a következő 6-8 albumunk címében is tutira benne lesz az oldalas, a koca és hasonlók.

rap: Vannak azért különböző korszakaitok?

BT: Mostanában egyre több világzenei beütésű dalunk született, balkáni, roma és magyaros is, lehet, hogy ez mégis egy korszak. Én legszívesebben szövegvilág alapján sorolnám be magunkat: azokkal a zenekarokkal érzek rokonságot, amelyek ironikus, cinikus módon érzékelik és értékelik azt, ami történik. Mint a B‘lga, az Emil.Rulez!, a KFT. Vagy a nem popsztár kategóriából a Timur Lenk, a Sajnos Batár, a Boogie Mamma.

rap: Milyen projektjeitek lesznek a közeljövőben?

BT: A Riporter drótszamáron című biciklisfilm főcímdalát jegyezzük, ehhez klip is készül. A dumaszínházas változatunk Márton Balázs jóvoltából egyszerre három klipet is legyártott, ezek hamarosan láthatóak lesznek, csakúgy, mint a Comedy Central bemutatja című műsor harmadik évadja, ahol szintén megjelennek beteg dalocskáink. Májusban még klubozunk, például 14-én a Delíriumban, aztán jönnek a fesztiválok.

rap: Szereted a disznótorost?

BT: A disznótorosnak csak az output oldalát szeretem, de azt sem annyira, hogy indokoltnak lássam a vele járó vérontást.

Figyelmébe ajánljuk