Magyarországon is indul a világelső tudománykommunikációs verseny

  • narancs.hu
  • 2018. február 28.

Tudomány

A FameLab-re március 26-ig lehet jelenkezni. A döntő Angliában lesz, júniusban.

A FameLab a világ egyik legnagyobb tudománykommunikációs versenye, amelynek célja, hogy a tudományos kutatások kilépjenek a szobafalak közül, és témájukat izgalmasan, humorosan, közérthetően megmutassák az érdeklődő nagyvilágnak. A cél alapvetően a nehezebben kommunikálható reál irányok megismertetése, a verseny ezért olyan egyetemi hallgatóknak, tanároknak ad lehetőséget, akik természettudományi, informatikai, műszaki vagy matematikai területen tevékenykednek.

Idén Magyarország is csatlakozik a versenyhez: a Magyar Tudományos Akadémia és a British Council Hungary együttműködésében 2018-ban itthon is lesz FameLab. Regisztrálni és jelentkezni online lehet, a 3 perces előadásokat pedig az MTA székházában tartandó áprilisi elődöntőn lehet majd bemutatni.

A továbbjutókat kétnapos mesterkurzus is segíti, s az országos döntő nyertese az angliai döntőn, a Cheltenham Science Festivalon is részt vehet.

A jelentkezés részletei itt olvashatóak, hajrá!

FameLab Magyarország 2018

A FameLab a világ vezető tudománykommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos, tudományos témákról. A versenyzőknek három perc áll rendelkezésükre, hogy jó benyomást gyakoroljanak a bírákra és a közönségre az előadás tartalmával, közérthetőségével és karizmatikus stílussal.

 

 

Figyelmébe ajánljuk