Idén rengeteg az átjelentkező. Ez akkor most választási csalás?

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 08., 12:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem. El is magyarázzuk, miért nem.

Több mint 86 ezren szavaznának a fővárosban átjelentkezéssel – derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalának adataiból. Ezek szerint a fővárosba 86 756-an kértek átjelentkezést. A legtöbben a XI. kerületbe (10 764), a második legtöbben a XIV. kerületbe (8199).

A IX. kerületben a Bakáts térre mehetnek az átszavazók

A IX. kerületben a Bakáts térre mehetnek az átszavazók

Fotó: MTI – Balogh Zoltán

A XIII. kerületbe 7865, a IX. kerületbe 6399, a III. kerületbe 5029 választópolgár jelentkezett át. A legkevesebb átjelentkezőt, 521-et a XVII. kerületbe várják.
Országszerte 200 041 választópolgár kérte átjelentkezését, a megyeszékhelyek közül a legtöbben (4964) Szegedre, de sokan szavaznának átjelentkezéssel Győrben (4102), Debrecenben (4059), Pécsen (3539), Székesfehérváron (2198), Kecskeméten (2092) és Miskolcon (2054) is. A legkevesebb átjelentkezőt, 312-t a megyeszékhelyek közül Salgótarjánba várják.

Az átjelentkezők számára minden választókerületben egyetlen szavazókört jelöltek ki, ezért vannak hosszú sorok például Budapesten a zuglói Pétervárad utcában, vagy a VII. kerületi Kertész utcában.

A fentebbi kerületek közül nem egy billegő körzet is van, azaz sokan gyanakodhatnak választási csalásra, ám normál esetben nem erről van szó: az átjelentkező ugyanis a saját lakhelye szerinti egyéni jelöltre szavazhat, tehát mondjuk egy a XIII. kerületbe átjelentkezett, elkötelezett debreceni fideszes választópolgár nem segítheti az angyalföldi fideszes jelöltet, mivel a debreceni egyéni indulókra voksolhat.

(MTI, magyarnarancs.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 08., 12:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  weljan
  2018. április 08., 14:36
  Persze, így van. És ne feledjük, az egyetemi városokban rengeteg az olyan fiatal, akinek az állandó lakhelye távol van. És sok az olyan munkavállaló is, aki albérletben lakik, de a főbérlő nem engedi bejelentkezni. Ők mind átjelentkezők.
 2. 2
  hóvarjú
  2018. április 08., 16:16
  Mennyi migráns.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...