Az LMP is Márki-Zay Pétert hibáztatja az ellenzéki vereségért

  • narancs.hu
  • 2022. április 4.

Választás 2022

Szerintük hiba volt, hogy a „miniszterelnök-jelöltünk egy végtelen monológgá változtatta a kampányukat”.

Hétfő délután rendkívüli sajtótájékoztatón összegezte a választási eredményeket Kanász-Nagy Máté az LMP társelnöke, ahol azt mondta, hogy ki kell elemezni, hogy pontosan mi történt vasárnap, hogyan történhetett meg ez a választási vereség.

„Hogyan lehet az, hogy az ország kettészakadt: van egy erősen ellenzéki Budapest és van egy többynire gyakorlatilag kormánypárti vidék” – fogalmazott, majd Jakab Péterhez és Gyurcsány Ferenchez hasonlóan ő is Márki-Zay Péter felelősségét firtatta: 

„Számos kérdés adódik a kampánnyal kapcsolatban, ezt is értékelni fogjuk. Lehet például, hogy nem tett jót, hogy a miniszterelnök-jelöltünk egy végtelen monológgá változtatta a kampányunkat.”

Kanász-Nagy azt is elmondta, hogy a zöld politikát fogják képviselni a jövőben a parlamentben, és egy olyan országon fognak dolgozni, ahonnan a fiataloknak nem kell elmenniük, és ahol a szociális biztonság mindenkinek jár. Folytatni fogják a munkát. „A jövő zöld lesz, vagy nem lesz jövő. ” – zárta sorait.

Kanász-Nagy Máté rendkívüli sajtótájékoztatót tart

Kanász-Nagy Máté rendkívüli sajtótájékoztatót tart

Posted by LMP - Magyarország Zöld Pártja on Monday, April 4, 2022

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk