Helsinki: küldjön a kormány egy érvénytelen szavazatra buzdító emailt is

  • 2022. március 30.

Választás 2022

A jogvédők szerint jogszerűtlen kampánytevékenységet folytat a kormány a népszavazás előtt, és ez sérti az esélyegyenlőséget. 

A Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult a Magyar Helsinki Bizottság, mert szerintük a kormány jogszerűtlen kampánytevékenységet folytat azzal, hogy a koronavírus-járvány alatti tájékoztatás céljából megadott e-mail címekre saját népszavazási válaszát népszerűsítő üzeneteket küld az április 3-i "gyermekvédelmi" referendum előtt.

A polgárok ahhoz nem járultak hozzá, hogy e-mail címeiket a kormány saját kampánytevékenységére használja. Ráadásul a kormány e-mailjének tárgyában a „tájékoztatás” szó szerepel, ami félrevezető és megtévesztő, hiszen valójában népszavazási kampánytevékenység és nem tájékoztatás a levél tartalma - írja közleményében a jogvédő szervezet.

A kormány levele szerintük súlyosan sérti a népszavazási kampánytevékenységet folytató szervezetek esélyegyenlőségét is, ezért azt kérik az NVB-től, kötelezze a kormányt arra, hogy a civilek érvénytelen szavazatra buzdító üzeneteit is küldje szét ugyanezekre a címekre.  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk