Balog Zoltán minisztériuma mélyen hallgat a Kertész-emléktábla avatásáról

  • - palosm -
  • 2017. november 9.

Villámnarancs

„Az emberek végül is rákényszerülnek, hogy korruptak legyenek, de az e miatti elkerülhetetlen önmegvetésükért egyszer mindig bosszút állnak – valaki máson.”

Szerdán arról írtunk, hogy tíz hónapnyi működés után végre hallatott magáról a 2017-ben egymilliárd forintból gazdálkodó, Schmidt Mária fennhatósága alá tartozó Kertész Imre Intézet: feltettek a Török utcában egy emléktáblát. Az intézetnek ráadásul már honlapja is van, igaz, azon csak egy csomó ígéret olvasható egyelőre, és úgy tűnik, ezek nagy részének megvalósításától egy érvényes hagyatéki végzés mindenképpen elválasztja Schmidtéket.

false

 

Fotó: 444.hu

Csütörtökön reggel aztán a szerkesztőség ablakán befújt a szél egy meghívót, amiből kiderült: az emléktáblát

nem kisebb személyiség fogja fölavatni Kertész születésnapján, november 9-én délben, mint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

false

A kérdés már csak az, hogy a haza, a magyar kultúra és a Nobel-díjas író emlékének sorsát törődő figyelemmel kísérő állampolgárok érdeklődésére számot tartó eseményről miért nem írnak egyetlen büdös szót sem semmilyen valóban nyilvános fórumon.

Például miért nem tájékoztat róla a minisztérium honlapja, és mi az oka annak, hogy az Emmi eseménynaptárában és az MTI agendájában sem szerepel?

A válasz persze nem bonyolult.

Az elhallgatott avatást nyugodtan értelmezhetjük egyfajta beismerésként is.

Figyelmébe ajánljuk