Elárulta a Fidesz, miért akarja annyira a HIT-et: „a gyerekeket szeretnék megvédeni”

  • narancs.hu
  • 2018. január 3.

Villámnarancs

Most épp nem a NATO-ra hivatkoztak.

Miután a NATO részéről is lényegében cáfolták, hogy ők írták volna elő a kormánynak, hogy az óvodáknak és iskoláknak június végéig meg kell írniuk egy ún. HIT-et (Honvédelmi Intézkedési Terv), a kormánypárt ma délután kiadott egy közleményt, amellyel Hajdú Nóra (Együtt) nyilatkozatára reagálnak. Ebben már nem hivatkoznak a NATO-ra, és a HIT-et sem írják le, ugyanakkor egyértelmű, hogy utóbbiról van szó.

„Európa romló biztonsági helyzetében a gyermekek védelme az első” – kezdődik a közlemény, amelyben természetesen kiemelik, hogy „a Fidesz egyetért azzal, hogy a gyermekekkel foglalkozó közintézmények számára különösen fontos, hogy rendelkezzenek biztonsági tervvel krízishelyzetek, pl. terrortámadás esetére”.

Képünk illusztráció!

Képünk illusztráció!

Fotó: MTI/Mónus Márton

Majd az alábbiakat írják:

  • „Sajnos, olyan világot élünk a migráció kezdete óta Európában, amelyben jelentősen romlott a biztonsági helyzet, állandósult a terrorveszély.”
  • „Franciaországban már haltak meg gyerekek iskola elleni terrortámadásban, német iskolákat is ért terrorfenyegetés. Európa romló biztonsági helyzetében a gyermekek védelme az első.”
  • „A gyermekek védelme miatt fontos, hogy a gyermekekkel foglalkozó közintézmények is rendelkezzenek biztonsági tervvel és fel legyenek készülve a teendőkre, a protokollra, amellyel a gyermekeket a lehető legnagyobb biztonságban tudhatjuk krízishelyzet esetén.”
  • „Felháborítónak tartjuk, hogy az az ellenzék, amely tárt karokkal várja a migránsokat, lebontaná a kerítést és végrehajtaná a betelepítési kvótát, most is felelőtlenül viselkedik, és még a gyerekek biztonságát is veszélybe sodorná párpolitikai érdekek miatt.”

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk