És ön tudja, mennyi pluszpénzzel honorálja a posta a pluszmunkát idén?

  • narancs.hu
  • 2017. december 12.

Villámnarancs

Segítünk: 0, azaz nulla a helyes megoldás.

Bár tavaly karácsony előtt is voltak gondok a Magyar Posta háza táján, az Erzsébet-utalványok kihordása miatti megnövekedett terhek csúszásokat okoztak, de akkor legalább a posta megfizette a kézbesítők pluszmunkáját. Persze volt feltételük: az utalványok 80 százalékát ki kellett hordani még az év vége előtt. Akkor egy kézbesített utalványért úgy 33-34 forintot kapott egy postás.

Idén is adta tehát magát a kérdés, ha már a postások megint versenyt futnak az idővel, vajon mennyi pluszjuttatást kapnak érte. A 24.hu meg is kérdezte erről a Magyar Postát, amely arról tájékoztatta a lapot, hogy idén ezért semmiféle külön pénz nem jár.

Indoklásnak pedig azt írták: „Az Erzsébet-utalványok kézbesítése más ütemben zajlik mint tavaly: az utalványok kézbesítése már november 23-án megkezdődött és az érintettek több mint fele megkapta már ezeket a küldeményeket.”

Vagyis, ha jól értjük, idén azért nem jár a pluszmunkáért pluszpénz, mert hamarabb kezdődött, mint tavaly. Attól az viszont még nagyon is pluszmunkának tűnik.

A postások mindennapjairól és pluszterheikről szóló riportunkat itt olvashatják:

Levél helyett üzenet

A postások egyre többet dolgoznak és keveset keresnek. Kevesebb a levél, kevesebb a sárga csekk, és kevesebb a dolgozó is. Végül mi marad a postának?

 

 

Figyelmébe ajánljuk