Farkas Flóriánnak papírja van arról, hogy közvetlenül Orbán Viktor irányítja őt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 04., 12:15
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez a dokumentum nem is olyan titkos.

Egy hete Szolnokon újra egyértelművé vált, a Fideszben valami orbitális marhaságot kell ahhoz csinálni, hogy egy kormánypárti politikusnak elengedjék a kezét. A Farkas Flórián által vezetett Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán Balog Zoltán az egekig magasztalta a romák felzárkóztatásáért felelős politikust; tette ezt úgy, hogy az utóbbi években megannyi botrány során derült ki, hogy Farkas Flórián inkább saját környezete és nem a teljes magyar cigányság felzárkóztatásáért szeret dolgozni.

A gyanú nem számít, az emberminiszter még azt is ki tudta mondani, hogy Farkas Flórián hiteles és botránymentes. Közben nem szakadt rá a plafon Balogra, aki úgy tett, mintha soha nem okoztak volna bosszúságot neki Farkas Flóriánék, miután az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozik a legtöbb program, amely elvileg a romák helyzetének javítását szolgálná.

Ha valakit még zavarna az, hogy a mostani magyar kormány egy minisztere nyíltan dicsér egy olyan embert, aki egy félig normális országban már nem a parlamentben, hanem máshol csücsülne ennyi zűrös ügy után, annak érdemes felidézni, hogy milyen munkakapcsolatban áll egymással Orbán Viktor és embere, Farkas Flórián. A kormányfő 2014-ben nevezte ki a romák felzárkóztatásáért felelős miniszterelnöki biztossá Farkast, az erről szóló, a Magyar Közlönyben is megjelent utasításban – ahogy korábban erre a nol.hu is emlékeztetett – ez a mondat is szerepel:

„a miniszterelnöki biztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja”.

Tehát Farkas Flórián eltávolítása ennyi lopásgyanú után már kész beismerése lenne annak, hogy Orbán Viktor évekig elnézte a mutyit. Így inkább a kormányfő kimondatja Balog Zoltánnal, hogy Farkas Flóriánnál jobb embert még nem hordott a hátán az ország cigánysága, mi több, néhány napja a parlamentben a kormányfő arra kérte a jobbikos Mirkóczki Ádámot, hogy kérjen elnézést Farkas Flóriántól, majd megjegyezte: „Higgye el Mirkóczki úr, egy cigány embertől is lehet bocsánatot kérni, nem szégyen az”.

Utóbbi kijelentése legalább betalált a miniszterelnöknek, és ha már ennyire jól látja Orbán Viktor, akkor hajrá, bocsánatot lehet kérni több százezer magyar cigánytól, amiért hagyta, hogy bizalmasa asszisztálásával elherdálják a felzárkóztatásukra szánt milliárdok jelentős részét.

Mától hivatalos: a Fidesz nagyra értékeli, ha valaki lop, csal és hazudik

Persze ehhez kérnek néhány szavazatot, de Farkas Flórián ezt is elintézi. Nagy biztonsági készültség mellett érkezett meg szombaton Farkas Flórián a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség szolnoki tisztújító kongresszusára, a tiszaligeti Városi Sportcsarnokba. A romaügyekért felelős miniszterelnöki biztostól nem lehetett kérdezni, a kongresszusra pedig nem engedték be csak azokat, akik rajta voltak a listán.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 04., 12:15
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    galambocskám
    2017. november 04., szombat 13:12
    Eddig is tudtuk. Védett vad, hogy a ragya törje ki.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk