Na, vajon ki lehet az, aki kétoldalas hirdetésben buzdítja a határon túliakat, hogy szavazzanak, s az aktivistái majd segítenek neki?

  • narancs.hu
  • 2018. március 10.

Villámnarancs

Nem kicsit bűzlik a dolog.
Érdekes reklám jelent meg a délvidéki Magyar Szó mai számában. Névtelen hirdető „tájékoztató felhívásban” "aktivisták" segítségét ígéri a levélben való szavazáshoz.

„Ikszelj! Mert magyarnak lenni kúl határon innen és túl” – szól a felhívás.

A legnagyobb példányszámban eladott vajdasági magyar napilapban egy ismeretlen hirdető két teljes oldalon arról tájékoztat, hogy a délvidéki magyar választópolgárok levélszavazás útján vehetnek részt a magyarországi parlamenti választáson. Ehhez nem kell mást tenniük, mint a szavazólapon a kiválasztott pártra ikszelni, majd a szavazólapot betenni a fehér borítékba és leragasztani – így lesz titkos a szavazat.

Pofon egyszerű.

„Azonban nagyon fontos, hogy a szavazata érvényes legyen! A szavazat akkor érvényes, ha az adatlap pontosan van kitöltve. Ebben aktivistáink segíteni fognak Önnek” – ígéri a hirdető.

Biztos rendkívüli teljesítmény az adatlap kitöltése.

Vajon az ikszelésben is segítenek majd a derék "aktivisták"?

A hirdetés következő oldalán az is kiderül, hogy az "aktivista" nemcsak kitölteni segít majd az adatlapot, hanem a leveleket be is fogja gyűjteni.

A szöveg ennek ellenére azt üzeni, hogy „ne bízzuk a szavazatunkat másra, számítsunk egymásra”.

Nem kicsit bűzlik a dolog.

(Magyar Nemzet, lead-kép: Magyar Nemzet/Magyar Szó)

Itt a nagy rejtély: hány határon túli magyart sikerült megmalmozni a tébolyult sorosozással?

Megnőtt a szavazási kedv: több mint 359 ezer határon túli is becsekkolt a választásra.

Figyelmébe ajánljuk