Itt a tuti recept: csalj, lopj és hazudj, nem számít, a Fidesz így is beültet a parlamentbe

  • narancs.hu
  • 2018. március 1.

Villámnarancs

A kormánypárti listán a legvállalhatatlanabb politikusnak is jut hely.

Szerdán vált nyilvánossá a Fidesz országos választási pártlistája, amely kapcsán azon kívül, hogy Lázár János és Rogán Antal kissé hátrébb szorult, az is feltűnő, hogy olyan régi motorosok, mint Budai Gyula vagy Répássy Róbert minden bizonnyal nem jutnak majd be a parlamentbe.

A botrányhősök közül azt már korábban is sejteni lehetett, hogy a Voldemort-ügy egyik vádlottjaként bírósági eljárás alatt álló Mengyi Roland képviselő kiszorult a Fidesz listájáról és egyéniben sem indulhat. A listán a 110., vagyis teljesen érdektelen helyet kapott a dél-békési Simonka György, aki családi, rokoni és egyéb, volt üzlettársi kapcsolatai révén szintén számos gyanús ügybe keveredett az utóbbi időben, de ő egyéniben legalább indulhat, így ha nyer, a Fidesz-frakció tagja maradhat.

Bár várható volt, de egészen elképesztő látni, hogy tuti befutó helyet kapott a Fidesz listáján Farkas Flórián, aki a 17. helyen szerepel, és olyan neveket előz meg, mint Rogán Antal, Lázár János, Seszták Miklós, Kósa Lajos vagy Szijjártó Péter.

Farkas Flórián – aki a mai napig roma ügyekért felelős miniszterelnöki biztos – neve az utóbbi években szinte csak ott került elő, ahol valami susmus, vagy konkrét bűncselekménygyanú merült fel. Több nyomozás is folyamatban van, amelyben érintett lehet Farkas Flórián, és akkor még az általa korábban vezetett Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) balhéit nem is említettük. Az egyik legátlátszóbb lopásgyanú Farkasék Híd a munka világába című projektje kapcsán merült fel, itt rengeteg pénzt herdálhattak el, és végül az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszakérte az 1,6 milliárd forintos támogatást, bár az más kérdés, hogy végül beletörődtek abba is, hogy a pénzt nem tudja kifizetni az ORÖ.

Isszák szavait

Isszák szavait

Fotó: MTI

De a Híd a munka világába csak egy ügy a sok közül, időközben kiderült, hogy teljes homály övezi Farkas Flórián egyetemi végzettségét, állami és uniós támogatásokból finanszírozva kenyerezhetik le az Országos Roma Önkormányzat egyes képviselőit, hogy a miniszterelnöki biztos akarata érvényesüljön a testületben, és a sort még folytatni lehetne.

Ez az ember a Fidesz szerint vállalható, mi több, a lista elejére teszik. Ebből is kiderül, hogy Orbánéknak nem az számít, melyik emberük végzi tisztességesen és jól a munkáját.

Újabb uniós milliárdokat herdálnak el Farkas Flórián kedvéért

Az embereit tömik ki a felzárkóztatásra szánt 2 milliárdból. Egy újabb, kétmilliárd forintos uniós pályázatból fizethetik ki Farkas Flórián embereit. Az elvileg felzárkóztatásra szánt összeg jelentős része szinte biztos, hogy olyanoknál landol, akik nem képesek ellátni a nekik szánt feladatokat - jelentette ki Hadházy Ákos csütörtöki korrupcióinfóján.

Figyelmébe ajánljuk