Már a gyerekeket sem kímélik: a kormány parancsba adta, hogy minden óvodás és iskolás készüljön fel egy terrortámadásra

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 30., 14:11
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Küszöbön áll a „különleges jogrend”.

„Terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól” – számolt be az Abcúg. A portál arról ír, hogy az óvodáknak és az iskoláknak a tanév végéig, azaz júniusig kell összeírniuk, hogy „vészhelyzet” esetén hogyan cselekednének. Erről az év végén kaptak értesítést az intézményvezetők az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi).

Az intézményeknek tehát fél évük van arra, hogy ún. „HIT”-et (Honvédelmi Intézkedési Terv) készítsenek maguknak. A kiküldött levélből az derül ki, hogy ez egy részletes dokumentum lesz, mely arra lesz jó, hogy az intézmények „el tudják látni a feladatukat”, ha valami („megelőző védelmi helyzet, terrorveszélyhelyzet, rendkívüli állapot, szükségállapot, váratlan támadás”) miatt különleges jogrendet vezetnének be az országban.

Képünk illusztráció!

Képünk illusztráció!

Fotó: MTI/Illyés Tibor

„A HIT alapján kell meghatározni a riasztás-értesítési feladatok végrehajtását, az abban érintettek meghatározott helyen és időn belüli rendelkezésre állását, a készenléti szolgálatba lépés, a honvédelmi feladat vagy a válságkezelés katonai feladatai támogatásának feltételeit” – szól a portál által idézett levél, melyben arról is szó esik, hogy a HIT-ben le kell írni, terrortámadás esetén ki és hogyan veszi fel a kapcsolatot a szülőkkel. De azt is megemlítik, hogy különleges jogrend esetén csak nagyon indokolt esetben mehetnek a tanárok szabadságokra, és még azokat is be lehet rendelni, akik éppen a pihenésüket töltik.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 30., 14:11
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  galambocskám
  2018. január 01., hétfő 12:06
  Itten terjesztettem elég sokáig a mételyt.
 2. 10
  jhamori
  2017. december 30., szombat 20:50
  Az sincs rendben, ha valaki a saját családját terrorizálja, tartja félelemben – de amikor ezt egy egész országgal teszi, akkor az már minden határon túlmegy. Én alapvetően békés, megegyezésre, kompromisszumra kész ember vagyok, de most azt mondom: akik ezt a dolgot kitalálták, de főként azok, akik ezt inspirálták – minden bírósági eljárás nélkül megérdemlik a halált.

  Tudom-tudom, hogy Európa, meg a civilizáció, meg a pc és minden más egyebek tiltják a halálbüntetést (én sem értek vele egyet), de ez egy kivételes alkalom. Azt rendben találom, hogy ha Orbán kiírtja a saját famíliáját – lelke rajta – de hogy közel egymillió gyermeket és a szüleiket, tanáraikat rettegésbe taszítják, az már nagyon-nagyon komoly dolog. Nem vicc kategória. Mindezt azért, hogy egy elmebeteg hatalmon maradhasson, beköltözhessen a királyi várban berendezett királyi tróntermébe, hogy a baromságait egy országra kényszerítse.

  Minden érintettnek – országgyűlési képviselőktől a kormányzatban dolgozókon át a fideszes polgármesterekig tudnia kell, hogy mivel néz szembe, amikor ilyen intézkedésekhez adja a nevét, az aláírását, a közreműködését. Még ha csak simán fénymásol is. Már egy hétköznapi kútmérgezőt is felhúznak a nyárfára a falubeliek, miért ne érdemelné meg ugyanezt a fent felsoroltak bármelyike? Rettegjenek egy kicsit – nagyon!!! - ők is, hogy egyszer ki fog derülni, kinek a keze tapadt mindehhez!
 3. 9
  szegedi789
  2017. december 30., szombat 18:57
  Galambka meg ne reménykedjen ! Azért, mert mindenről az ugrik be, ön nem egy unalmas rasszista... Akinek már ez az ovis "akció" se birizgálja meg a kritikai érzékenységét... Ó, de finoman fogalmaztam. Persze az egyáltalán nem tetszik, hogy ön ilyen perverz drukker.

  De ilyen hírek alatti elvakult kaparászása azért megröhögtet. És ön nem rasszista, arabfaló. Kizárt...........
 4. 8
  szegedi789
  2017. december 30., szombat 18:52
  Mókus-csoport evakuálja a Micimackó-csoportot, nagycsoportosok pedig átkaroló hadművelettel megvédik a csúszdát,a konyhásnénik pedig blokkolják a szájbertámadásokat...

  Bocs, de azon kívül , hogy hőn szeretet kormányunk napirenden tartja a migránssorosterrrorista veszélyt, tűzvédelmi terv és egy rutinos, gyerkőcöket seperc alatt összeterelő óvónő nem elég ????? Aztán nehogy lefesse az egyik ötéves a tekes páncélost...

 5. 7
  hóvarjú
  2017. december 30., szombat 18:21
  Ha nem csupán az igazgatók újabb csicskáztatásáról van szó, akkor a televízióban a min.elnöknek már drámai hangvételű beszédet kellett volna intéznie honfitársainkhoz, amelyben konkrétan megnevezte volna, hogy mi fenyegeti hazánkat (háború, sorozatos terrorcselekmények, apokalipszis...), mivel azonban ezt nem tette meg, így lényegében permanens hadiállapotot hirdetett, no de mi ellen? Ez konkrétan a szükségállapottal való permanens fenyegetés, a nyílt diktatúra előrevetítése június környékére. (Illetve a miniszterelnöki eskü megszegése.)
 6. 6
  Cyrano
  2017. december 30., szombat 17:41
  galambócskám!
  "Ezek azok a népek akiket a németek szeretettel fogadtak, akiket azóta is eltartanak, akiket az EMBERCSEMPÉSZEK ILLEGÁLISAN CSEMPÉSZTÉK Európába politikai menekülltek jogcím alatt.és akik mostan a kultúrájukkal gazdagítják.

  Ez a lényeg, maga tyúkagyú. Ezt kellene megszüntetni. Az ellenőrizetlenség ott kezdődött, hogy Mo. 12-150 ezer embert zúdított Európára, folytatódik azzal, hogy nem hajlandó segíteni az Olasz- ill. Görögországban feltorlódott embertömeg ellenőrzésében.Ugye az itt üdülgetők (Zugló) is a hatalmas emberáradatban megbújva mentek Nyugatra. (Miután nálunk két hétig pihengettek. Ahol vitéz terrorelhárítóink nem találták őket. Nyilván műszakváltás volt.)
 7. 5
  tiszapolgári
  2017. december 30., szombat 16:46
  „különleges jogrend esetén csak nagyon indokolt esetben mehetnek a tanárok szabadságokra”

  A tanárok szabadságolása általában egybeesik az iskolai szünetekkel. Persze nincs kizárva, hogy a terroristák pont a nyári szünetben akarják elfoglalni a sulit. Túszul ejtik a biosz szertár csontvázát.
 8. 4
  hóvarjú
  2017. december 30., szombat 16:04
  Illetve a józan ész nevében az igazgatóknak bojkottálniuk kell ezt az eszement hülyeséget, mert ha nem teszik meg, papírjuk lesz róla, hogy elmeháborodottak vezetik az iskolákat.
 9. 3
  hóvarjú
  2017. december 30., szombat 15:58
  TEK-KÖZTÁRSASÁG
 10. 2
  rworse
  2017. december 30., szombat 15:33
  Hat hó és a HIT hat.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt