Semjén Zsolt: „Lightos keresztényüldözés zajlik az Európai Unióban”

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. okt. 13., 12:30
kommentek
13
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

De mit szól ehhez Soros György?

Miután tegnap már Orbán Viktor is közölte, hogy „szellemi természetű, rafinált keresztényüldözés” folyik Európában, ma beosztottja, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is rátett egy lapáttal az Emmi keresztényüldözésről rendezett konferenciáján.

Szerinte ugyanis „nyilvánvalóan keresztényüldözés zajlik napjainkban, öt vallási okokból üldözöttből négy keresztény, s a jelenség mintegy 100 országban figyelhető meg”. (Hogy mindezt mire alapozza, azt nem fejtette ki.) Hozzátette,

a keresztényüldözés „lightos, de nem veszélytelen formája az, ami az Európai Unióban zajlik,

azaz a keresztény civilizáció tudatos rombolása, feladása. Ez lehetővé teszi, hogy az iszlám, mint kés a vajban tudjon nyomulni Európában. Az európai keresztény identitás megroppant a keresztényellenes mesterkedéseknek köszönhetően.” Semjén egyszerűen nem érti, hogy az európai fórumok miért nem ismerik el végre, hogy keresztényüldözés zajlik.

Őket befogadjuk

Őket befogadjuk

Fotó: MTI – Kovács Attila

Magyarország bezzeg elismeri és segítséget is nyújt: egyrészt „a körülmények kikényszerítették, hogy mindennek intézményes formát adjanak, ezért hozták létre az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságot az Emberi Erőforrások Minisztériumának kötelekében”. (Amelynek új felelősét, Azbej Tristant be is mutatta a konferencián Semjén. Tristan egyébként a blogján így jellemzi magát: „Lelkesedő realista, multikulti hazafi, fiatal KDNP-s, toleráns konzervatív, kifinomult fradista állat, gazdaságpárti környezetvédő, munkamániás családapa, pacifista keresztes, külszolgálatos gyerehaza-mozgalmár, szelíd provokátor.”) Másrészt „falvakat, kórházakat, iskolákat építettek újjá, a 2016 decemberi egyiptomi robbantás sérültjeit Magyarországon kezelték, és segítették az Iszlám Állam által lefejezett kopt keresztények családját is”.

A miniszterelnök-helyettes végül hozzátette, Magyarországnak természetes kötelezettsége ez a segítségnyújtás, az üldözött keresztények befogadásában nagyvonalú is, de azért nem cél ám, hogy „a keresztény Kelet kiürüljön. Nem az a megoldás, hogy a keresztények mind telepedjenek át Európába vagy az Egyesült Államokba, hanem úgy kell segíteni őket, hogy szülőföldjükön, a kereszténység ősi területein megtartsák a keresztény pozíciókat. Csak azok jöjjenek el, akik végképp nem tudnak maradni, mert lehetetlen helyzetben vagy életveszélyben vannak.”

Lám, micsoda befogadó ország vagyunk mi!

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. okt. 13., 12:30
kommentek
13
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  szegedi789
  2017. október 13., péntek 13:59
  1. "Lájtos keresztényüldözés" jelzős szerkezetnek nincs értelme, ha komolyan kívánunk beszélni az üldözés vallási típusáról. Ha valakit vallása miatt üldöznek, akkor ott pl. kapásból hiányzik a jogállam, törvények általi védelem. Ha hiányzik, hogy megvédje állampolgárát, akkor kötve hiszem, hogy "lájtos". Fura, ha valaik üldözésről beszél, de egyszerre infantilizálja is megszólalását. Kapásból SZs egyetlen megszólalását se lehet komolyan venni, mintha tényleg egy ker.dem. politikus beszélne. Sajnos, kapásból itt megbukik minden próbálkozása.

  2. Már szegény Esterházy írt egy klasszikus publicisztikát (Orbán Vik címen, DIA-n elovasható), amely OV egy "eszdéesz szándékosan gyengíti a magyar identitást" típusú buta interjú részleteivel foglalkozott.

  A buta és züllött retorika AZÓTA se változoztt széljobbon.
 2. 2
  hobbit
  2017. október 13., péntek 13:52
  Számít is bármiben, hogy mi járkál Semjén fejében?
 3. 1
  Cheyenne
  2017. október 13., péntek 12:47
  Nincs mese: a legaktuálisabb olvasmány Csehov 6-os számú kórterme..

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk