Szájer József véletlenül beszólt Orbánnak

  • narancs.hu
  • 2017. október 14.

Villámnarancs

De csak finoman.

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője, miközben arról beszélt a Magyar Hírlapnak adott interjújában, hogy Magyarország micsoda jó úton halad, és Nyugat-Európában mennyire rosszul mennek a dolgok, mert míg máshol félnek a kormányok megkérdezni az embereket problémás kérdésekről, addig itthon a sorozatos nemzeti konzultáció útján folyton-folyvást a nép szava érvényesül, elszólta magát.

Szájer a Soros-tervről, bevándorlásról, a CEU-ról vagy épp Macron kétsebességes Európa-modelljéről nyilatkozva tendenciózusan hazabeszélt, majd elkezdett nosztalgiázni.

Felidézte, hogy a rendszerváltás utáni első parlament legendás éveiben a képviselők még meghallgatták, megtapsolták és tisztelték egymást, volt érdemi vita a pártok között. De Áder Jánoshoz hasonlóan Szájer is azt hangsúlyozta, hogy minden eddiginél durvább állapotban van a magyar közbeszéd. Bár a Fidesz természetesen a „tisztelet kultúrája iránt kötelezte el magát”.

„Az ember nem érzi jól magát, amikor a törvényhozás szent templomában olyan szövegek hangzanak el, amelyek amúgy nyomdafestéket sem tűrnének. A Fidesz stílusa mindig is egyenes volt, de az egyenes beszéd sosem jelentett alpáriságot.”

„Azok trágárkodnak, szajkóznak hatásvadász hazugságokat, azok tiszteletlenek, akiknek nincs érdemi mondandójuk, csak fel akarják hívni magukra a figyelmet.” Mintha kimaradt volna Szájernek, micsoda ámokfutást produkálnak sorozatosan a kormánypártok és a kormány, mit művel Matolcsy folyamatosan,vagy hogy Orbán Viktor újabban hogyan nyilvánul meg a parlamentben.

Erre az idiotizmusra már nincsenek jelzőink: egy KDNP-s képviselő szerint a Soros-terv a sátán legvégső támadása

Sőt, olyan tippje van a védekezésre, ami tuti megmenti a világot.

 

 

Figyelmébe ajánljuk