Tényleg van bőr a képükön: ellenzéki segítséggel sorosozna hangosabban a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2018.02.13 16:36

Villámnarancs

Engedélyhez kötnék a „migrációszervezést”, csakhogy kétharmad kell a törvénymódosításhoz.

Jelentősen szigorítva nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek a Stop Soros-törvénycsomagot – jelentette be a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Tuzson Bence közlése szerint a kabinet megvitatta a több mint 600 beérkezett érdemi javaslatot, és "levonta a megfelelő következtetéseket".

A legfőbb szigorítás az lesz, hogy nem regisztrációs kötelezettséget, hanem engedélyhez kötöttséget írnának elő (a civil szervezetek számára).

"Magyarországon migrációt szervezni, támogatni vagy finanszírozni csak engedély birtokában lehessen, amelyet a belügyminiszter adna meg a nemzetbiztonsági vonatkozások megvizsgálása után" – mondta Tuzson.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hozzátette, ehhez a nemzetbiztonsági törvényt is módosítani kell. A szolgálatoknak kötelességük lesz nemzetbiztonsági szempontból átvizsgálni a kérelmező szervezeteket.

A nemzetbiztonsági törvény sarkalatos törvény, vagyis a módosításához kétharmados többségre van szükség.

Jelenleg a Fidesz-KDNP frakciónak nincs ekkora többsége.

A Fidesz úgy üdvözölte Tuzson Bence bejelentését, mintha nem a párt ukázát tolmácsolta volna. A Fidesz szerint "minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy a bevándorlást szervezők és finanszírozók veszélyeztessék Magyarország biztonságát". Ezért a Fidesz felszólítja az ellenzéki pártokat, hogy tegyék félre pártpolitikai érdekeiket és támogassák a Stop Sorost törvényt.

És ez nem vicc. Vagyis dehogynem. Csak rossz.

Neked ajánljuk

Hogyan szorítható vissza az ittas vezetés?

  • Tóth András

Bár a statisztikák csökkenő tendenciát mutatnak, még mindig nagyon sokan ülnek ittasan autóba és vezetnek. Országosan legtöbben Bács-Kiskun, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ülnek volán mögé alkoholfogyaszrtás után, és okoznak így balesetet.