Visszhang: színház

Hétpróbás Társulat: SzexEd: Kabaré

Visszhang

„Figyelem! A szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt”

 – olvassuk az ismertetőben, de a közönség bőven 18+-os. Zavartak is leszünk hamar, és nem azért, mert besétál a két főszereplő, Vasz és Bina, akiket mi nevezünk át rögtön az elején, hogy az ember nagyságú punciból (Szabó Veronika) Suncsi, a péniszből (Lestyán Attila) pedig Mr. Bré váljon. A két szereplő az előadás szerzője is, munkájukat egy szexuális nevelési szakember segítette. A száz percben jelenetek sorjáznak, zenések, ismeretterjesztők, sokszor viccesek is. Ahogy a jelmezek is: a két hatalmas, lángvörös szerv jól működik, minden értelemben. El is magyarázzák, hogyan. Belőlük válik aztán szőrdémon meg testnedvszellem, ezek is viccesek ugyan, de tényleg egyre inkább nő a tanácstalanság: kihez szól ez az egész? Valódi felvilágosító, kamaszokat megcélzó műsornak remek: de akkor nem itt, hanem osztálytermekben lenne a helye. Tiniknek roppant hasznos lenne, ha látnák például az amúgy nagyon ízléstelen pornófilmforgatásról szóló jelenetet, amely az ilyen helyeken elvárt anál fájdalmairól beszél, vagy akiknek igenis hallaniuk kellene, ahogyan a felnőttek a 16 éves önmaguk szexuális kísérleteit kommentálják. És talán idősebbek is élvezhetnék, ha az előadás üzenete (a fantázia fontossága, az önelfogadás) mellett lenne szöveg is. A választott kabaré műfaj sem takarja el, hogy a darab meztelen.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.