Visszhang: lemez

Paul Weller: 66

Visszhang

Szinte hihetetlen, de Paul Weller a saját elmondása szerint egy kicsit kifogyott a lírai mondanivalóból, ezért felkérte különböző szakavatott barátait, hogy írjanak neki dalszövegeket.

A segítők listája impozáns: Suggs a Madnessből, Robert Howard (vagyis Dr. Robert) a Blow Monkeysból, Erland Cooper (Erland and the Carnival), a Primal Scream-frontember Bobby Gillespie, és persze Noel Gallagher. A 66 részben azért kapta ezt a címet, mert a megjelenése másnapján töltötte be Weller a 66. életévét, de azért is, mert az 1966-os év különleges jelentőséggel bír számára, ekkor jelent meg kedvenc lemeze, a Revolver, valamint az angol fociválogatott is ebben az évben hódította el eddigi egyetlen vb-aranyát.

Az életmű tizenhetedik stúdió­albuma a 2018-as True Meaningsre és a két évvel későbbi On Sunsetre reflektál, ezt úgy kell érteni, hogy javarészt lassú dalokat tartalmaz, sok fúvóssal és vonóssal. Vannak persze kivételek: a Flying Fish szomorú diszkószám, és azért a Modfather rockos énje is előtör a Soul Wanderingben, illetve a Manic Street Preachers-féle Found That Soul riffjét megidéző Jumble Queenben. Weller szerint ez az ő crooner albuma, és a Beatlest idéző Ship of Fools, a maga mögött hagyott alkoholizmusról is szóló My Best Friend’s Coat, a pozitív töltetű Rise Up Singing és a remek záródal, a beszédes című Burn Out is ezt igazolja. Ráadásul a borítót az a 91 éves Peter Blake jegyzi, akinek a Sgt. Pepper artworkjét is köszönhetjük.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!