Tóth Vera visszaszólt a kormányharsona kultúrkatonájának: ne vele példálózzon, mert nem igaz, hogy balliberális ízlésdiktatúra folyik a rádiókból

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 25., 13:53
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Vannak olyanok, akik felvállalják a politikai hovatartozásukat, akik a jelenlegi kormány mellett állnak. Őket nagyon sokat hallom a rádióban.”

Nem hagyta szó nélkül Tóth Vera, hogy a Magyar Idők kultúrharcosa, Szakács Árpád legújabb írásában személyével példálózva bizonygatja, hogy balliberális ízlésdiktatúra van a könnyűzenei életben is, akár az irodalomban, színházi közegben stb., ezért valódi tehetségek, a kormánnyal szimpatizáló művészek nem tudnak érvényesülni, mert hát nem kapnak teret...

A könnyűzenei előadókat ekézve Szakács mintha elfelejtette volna, kinek a kezében vannak az országos rádiók, vagy épp ellenkezőleg, sajátjainak is üzent.

A kultúrkampf következő fejezete a könnyűzenéről szól: balliberális ízlésdiktatúráról harsog a kormánylap

Megkapta a magáét Fluor Tomi, a Punnany Massif, a Halott Pénz, de a 30Y is. A Magyar Idők legfőbb kulturális tisztogatója, Szakács Árpád most épp a könnyűzenében (is) kialakult fertő, a balliberális ízlésdiktatúra ellen kelt ki.

Tóth Vera a Facebookon válaszolt Szakácsnak, miszerint örömmel olvasta, hogy a szerző nagyra értékeli énekesi, előadói képességeit, de arra kéri, „Legyen olyan kedves és ne velem, ne az én példámmal igyekezzen alátámasztani állítását, amely szerint »balliberális diktatúra van a könnyűzenében«”.

Ő maga ugyanis nem politizál.

„Vannak művészek, a könnyűzenében is, akik feladatuknak érzik.

Vannak olyanok, akik felvállalják a politikai hovatartozásukat, akik a jelenlegi kormány mellett állnak. Őket nagyon sokat hallom a rádióban.

Más, szintén nyíltan politizáló, szintén népszerű, ám a kormány ellen megszólaló művészeket pedig nem feltétlenül játszanak, legalábbis nem hallom őket a rádióban.
Én erre a csatatérre mindenesetre nem kívánkozom – úgy pedig különösen nem, hogy megkérdezésem nélkül felírják a nevemet az egyik harci zászlóra.”

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 25., 13:53
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Kovacs
  2018. augusztus 25., szombat 21:38
  Ó szól-e, mi jó!
 2. 2
  yoyo
  2018. augusztus 25., szombat 22:36
  vissza-sole-mio
 3. 3
  rworse
  2018. augusztus 25., szombat 23:26
  Tóth Vera, mint politikus... Eeeeeeeeeekkkk...
 4. 4
  tiszapolgári
  2018. augusztus 26., 08:41
  Azt nem tudom, hogy balliberális diktatúra van-e a könnyűzenében, de az biztos, hogy a fiúk mindent megtesznek azért, hogy helyzetbe hozzák, lehetőségekhez juttassák a kedvenceiket, Mándokit, Demjént, Caramelt vagy Anikó asszony személyes kedvenceit, a Vastag bájgúnárokat stb. A Balkan Fanatik részt vett egy Fidesz-nagygyűlésen, remélem, Szakács elalélt a gyönyörtől.
 5. 5
  harcolj
  2018. augusztus 26., 10:51
  Szakácsnak mint elmondta a FankaDeli a kedvence - ha valaki meghallgatja ,el tudja képzelni milyen nehéz lehet Árpádnak 20 kromoszómával élni!
 6. 6
  tiszapolgári
  2018. augusztus 26., 12:16
  Fanek úr.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...