Kétszer mondta el ugyanazt a felszólalást a parlamentben Halász János

  • narancs.hu
  • 2024. május 6.

Belpol

Egy hónap különbséggel. Hadházy Ákos szerint csak a nyakkendő különbözött. 

Egy hónap különbséggel kétszer használta fel ugyanazt a beszédét a parlamentben Halász János kormánypárti képviselő. „Csak a nyakkendő különbözött a március 19-i és április 29-i napirend előtti felszólalás alkalmával, de az elmondott szöveg betűről betűre megegyezett” – írta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Hadházy szerint több magyarázat is van a jelenségre.

  • Halász képviselő úr hülye;
  • Halász képviselő úr hülyének nézi a választókat;
  • Halász képviselő úr lusta, nem akart új beszédet írni;-
  • Halász képviselő úr túltolta Goebbels elveit (ismételd unalomig a hazugságot) és azt gondolta, legjobb ismétlés a szó szerinti.

„Mindegyik igaz lehet, de leginkább úgy lehet összefoglalni: ez a kétszer elmondott beszéd mindent megmutat a magyar »parlamentarizmusról« és persze a propagandáról is.A nagy kérdés, hogy miért asszisztálnak még mindig ehhez az ellenzéki pártok, és miért csodálkoznak azon, hogy az emiatt kiábrándult tömegek biankó csekket adnak egy olyan új pártnak, amely ugyanazt mondja, mint ők, csak még nem kompromittálta magát” – írta Hadházy. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk