• MaNcs 17. évf. 33. sz. (2005. 08. 18.)
  László Csaba

  Az első számú közellenség

  A helyi iparűzési adóról

  Az idén annyit foglalkozott a magyar sajtó az adórendszer kérdéseivel, mint korábban két év alatt.

  2005 / 33
 • Az őssejtek támadása

  Még egyszer a regenerációs orvostudományról

 • "Mikor szakad le onnan?"

  Tudniillik a plafon, hacsak nem az egész mennyboltozat, habár mint arról első kézből - a húszmilliárdos sikítással vádolt Kulcsár Attila ügyvédjétől - értesülhettünk, a hírhedt pénzügyi szakember azért használta e közmegegyezésen nyugvó szavakat, magasba emelve tekintetét, mert "zajt hallottunk a fejünk fölül, és erre reagált így".

 • Nyári mikulások

  A Magyar Rádió Közalapítvány elnöke, Gellért Kis Gábor egykori MSZP-képviselő a Magyar Rádiónak járó e havi apanázs (650 millió) több mint felét visszatartva mindösszesen 280 mikulás utalásához járult hozzá.

 • Határidős munka - Alkotmányozás Irakban

  Lapzártánk idején, hétfőn kellene/kellett volna megszületni az új Irak új alkotmányának, amelyet aztán két hónapig tartó országos vitára bocsátanának. Október 15-én népszavazás dönthetne az alaptörvényről, hogy aztán már ennek alapján kerüljön sor újabb két hónappal később az első, az átmeneti jelleget lezáró parlamenti választások megtartására.

 • Se háború, se béke - Merénylet Srí Lankán

  A tamil felkelők eddig csak cáfolták a feltevéseket, amelyek őket sejtetik a Srí Lanka-i külügyminiszter meggyilkolása hátterében. A merényletet követő embervadászat során már Lakshman Kadirgamar hétfői elhamvasztásáig letartóztattak úgy egytucatnyi tamilt, és az államfő szerint az eddigi vizsgálat is ezt a gyanút erősíti.

 • Államvasúti bökkenők IX.: Szakálla volt tender

  A március 18. óta bonyolódó és mind áttekinthetetlenebbé váló elővárosi motorvonattenderben a magas felek - a szelektíven elnéző MÁV, a néha feltűnően jól tájékozott Stadler, a motorvonattenderre vonatkozó közbeszerzési törvény kiskapuit kihasználó Bombardier és az éppen csak dönteni képtelen Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) - most hétfőn harmadszor veselkedtek neki, hogy jussanak valamire.

 • "Miért tettem volna..." - Molnár Csaba, a K&H-ügy volt főnyomozója

  Miután az ügyészség megvádolta Molnár Csaba rendőr alezredest, az ORFK pénzmosás elleni osztályának egykori vezetőjét, hogy együttműködött Kulcsár Attilával a Pannonplast-ügy eltussolása érdekében, a hvg.hu hozzáférhetővé tette a Kulcsár ügyészségi kihallgatásairól készült jegyzőkönyvek javát.

 • Gyermektelenségre ítélve - Dajkaterhesség: miért nem lehet?

  Volt, félig-meddig volt, most nincs: ez a magyar "dajkaanyatörvény" sorsa. Így viszont olyan házaspároknak, akiknek egészséges ivarsejtjeik vannak, le kell mondaniuk a saját gyermekről.

 • nyolc kis kritika

  nyolc kis kritika

 • A pigmeus is ember - Régis Wargnier: Lélektől lélekig (film)

  Ezzel nyitották az idei Berlinalét, és még Arany Medvére is jelölték - eh bien, nekik se könnyű, akárkik legyenek is.

 • Egy norvég angol - Roald Dahl meghökkentő élete (könyv)

  A szerző talán legismertebb könyvére (Meghökkentő mesék) utaló cím alatt két kisregény terjedelmű önéletrajzi írás található.

 • Vezérciki

  Amióta csak különszámmal jelentkezik a Pesti Est a Sziget alkalmából, Uj Péter válogatott ökörségei teszik elviselhetővé a bejutásnál elkerülhetetlen sorban állás kínját.

 • Utoljára - Illés együttes

  Régen voltam Illés-koncerten. Nagyon rég. Nem tudom már összehasonlítani az akkori hangzást a maival - de ez nem tetszett.

 • Egy Kis Zap Zene - Marie Daulne (Zap Mama)

  Ül az öltözőben, jobbra-balra lődöz, mintha távkapcsoló volna a kezében, még hangot is ad hozzá, csjú-csjú-csjú.

 • Hagyományok máza - Nép és viselet

  Semmi különös - nagyjából ez a tanulsága az idei Sziget első öt napjának. A lapzárta után következő eső legalább azt a dilemmát felveti: vajon hogyan birkóznak meg a sártengerrel az erősen intoxikált, alkalmanként belufizott szigetlakók?

 • Kamaszkúra - Divat és fogyasztás

  Békés ország a Sziget, olyan állam az államban-féle képződmény, ahol jobb a lángos, mint a Vatikánban, de jobban is őrzik, mint a pápai étkezőt.

 • Bálnák a parton - Turbonegro

  A norvég zenekar jelentősebb európai és amerikai bázisra nagyjából 2000 táján kezdett szert tenni, addig csupán a hazájában és Németországban csengett jól a neve.

 • "Még hogy én építész?" - Joseph Fiennes színész

  Kosztümös filmek hőse, a Szerelmes Shakespeare, az Elizabeth, az Ellenség a kapuknál és a Luther sztárja. Mától a Lélektől lélekig cimű kalandfilmben látható nálunk. A berlini világpremieren beszélgettünk.

 • Irány a Mars - Almár Iván csillagász, egyetemi tanár

  Az első Szputnyik 1957-es felbocsátása óta foglalkozik űrkutatással az Ûrkutatási Tudományos Tanács elnöke. A Discovery űrrepülőprogram sikeres akciója kapcsán beszélgettünk az emberes és a műszeres űrkutatás jövőjéről és a szakma magyar vonatkozásairól.

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...