• MaNcs 18. évf. 21. sz. (2006. 05. 25.)

  Lábától szaglik - Az Abdelmajid Oulmers-eset

  Ki gondolta volna, amikor 2004. november 17-én Rabatban elkezdődött a Marokkó-Burkina Faso barátságos futballmérkőzés (4:0), hogy ez a meccs megváltoztathatja az európai labdarúgás évszázados szerkezetét?

  2006 / 21
 • Ellenzék nélkül

  A hétvégén kongresszust tartott a Fidesz. Az 1751 küldöttből megjelent 1114 (ez 64 százalékos részvétel, ami választásokon jó arány, pártkongresszuson kevésbé),

 • Szólóóóó!

  Úgy ötezer szavazaton múlott. Az a durván egyszázaléknyi különbség, amivel a függetlenségpárti szavazatok száma meghaladta az 55 százalékos határt Montenegróban, nem több ennyinél.

 • Játszani is engedd - Kiskorú menekültek Nagykanizsán

  "Ilyenkor még alszanak" - tárja szét a karját tíz óra után az ügyeletes gondozó, amikor a kihalt folyosón a menekült gyerekek felől érdeklődünk.

 • Minden kezdet könnyű - MSZP-kongresszus

  Míg múlt szombaton a Fidesz zárt ajtók mögött rágta a gittet, az MSZP szigorúan nyilvános kongresszust tartott. Konkrétumokról nem sok szó esett, viszont megismerkedhettünk a Gyurcsány-féle reformkormányzás filozófiájával.

 • Perek szárnyán - A gyulai adatkezelési botrány fejleményei

  Az Országgyűlés múlt heti alakuló ülésén Lamperth Mónika belügyminiszter egyebek között a gyulai adatkezelési botrány felemlegetésével vágott vissza a választás tisztaságát megkérdőjelező fideszes politikusoknak.

 • Referenciamunka - Az MDF és tanácsadó cége

  Kétezer-négyszázhuszonkilenc szavazaton nemcsak az MDF megmaradása múlt, hanem az is, hogy a párt tanácsadójáról, a Political Capital Kft.-ről (PC) ma ennyi szó essék. A jobboldali sajtóban megfogalmazott vádakat követve megpróbáltuk feltérképezni az MDF-PC viszonyt, ezen túl pedig bemutatni a céget, no meg az ipart, melyben tevékenykedik.

 • "Bizonyos dolgokért nagyon megharcoltam" - Demszky Gábor főpolgármester-jelölt

  Úgy két éve jól láthatóan megzuhant - ő maga meg a népszerűsége is. Ezek után sokáig saját pártjában sem tudták, hogy mihez kezdjenek, s mire mennének vele. Ahhoz viszont még legrosszabb pillanataiban is elég erős volt, hogy az SZDSZ, de még a szocpárt is kockázatosnak ítélje meg ellene politizálni.

 • Dunabeat, zanzásítva - Heaven Street Seven

  Minden okunk megvolt rá, hogy leüljünk a HS7 két alapító tagjával, a gitáros-énekes Szűcs Krisztiánnal és a basszusgitáros Németh Róberttel, illetve az új gitárossal, Ábrahám Zsolttal. A zenekar januárban a cannes-i MIDEM zenei vásáron a European Breakthrough Award nyertese lett, most pedig kijött az új lemeze, Tudom, hogy szeretsz titokban címmel.

 • A nép ópiuma

  Asztali áldás

  TV Deko: Pedálgép

  Bár Kína és Koppenhága meszsze van (meg más irányban is), és a bicikliútjaink is hagynak bőséggel kívánnivalót maguk után (például a Budakalász-Szentendre szakasz megvan? egy rémálom), nem lehet nem észrevenni (különösen egy autósnak) a honi bringásszaporulat buzgó növekedését.

 • Konkurálni a gyémántbányászokkal? - Elekes Szentágotai Blanka fesztiváligazgató

  Május 29. és június 4. között második alkalommal rendezik Székesfehérváron az Alba Regia Nemzetközi Filmfesztivált.

 • Nehéz műtét - Válság a Magyar Állami Operaházban

  A társulat A nürnbergi mesterdalnokok premierjére készült az elmúlt hetekben, a figyelmeztető sztrájk miatt félórás késéssel bemutatott Wagner-mű nehézségei azonban a látszat szerint mintha eltörpültek volna az intézmény működési problémái és vezetői személyes viszonyainak elmérgesedése mellett.

 • Boldogság, gyere haza! - IV. Károly emlékezete

  Békezarándoklatot szervezett múlt szombatra a Nemzetközi Károly Király Imaliga, melyen részt vett a királyi család több jól ismert tagja is. Mindez jó ürügyet szolgáltat arra, hogy megvizsgáljuk: hogyan is áll nálunk és a világban nevezett, boldoggá is avatott uralkodó kultusza.

 • cyberhírek

  cyberhírek

 • A hústornyok közé - Görbicz Anita, a Győri ETO kézilabdázója

  Csuklója nem csupán a magyar mezőnyben, de alighanem a világon is egyedülálló, amit ő tud a labdával, azt edző nem tanítja. Gömbérzékére a garázsajtó rugdosása közben figyeltek fel a szakemberek, mi a 2003-as zágrábi világbajnokság után prófétáltunk: Görbicz a női kézilabdázás Zinedine Zidane-ja, az Audrey Hepburn-tekintetű zseni, aki húszévesen mindent tud erről a játékról, és legkésőbb három év múlva egyszerűen kinövi a sportágat.

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...