• Mi történik velünk a súlytalanságban?

  Száll a buborék

  Az űrutazás, a súlytalanság egzotikus kalandnak tűnik, de veszélyes élettani következményei vannak.

 • Talpalatnyi se! - Kishantosnak hiába van igaza

  Zajlanak a perek a földjeiből állami segédlettel kiforgatott Kishantosi Nonprofit Kft. és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet között. A földekre korábban bérlőként bejelentkezett pályázók közben már meg is vették a per alatt álló területeket.

 • Szakbarbárok

  Vélemények a szakiskolai oktatás tervezett változásairól

  Az elmúlt hetekben került nyilvánosságra az oktatási kormányzat azon tervezete, amely a természettudományos tárgyak oktatását a szakközépiskolákban, illetve (szeptembertől újabb nevükön) a szakgimnáziumokban egyetlen tantárgyra szűkítené: a diákok – választott szakmájuktól függően – vagy fizikát, vagy biológiát, vagy kémiát, vagy földrajzot tanulnának.

 • A szerk.

  Álomország

  Nincs szomorúbb annál, ha valaki megvalósítja az álmait, pláne, ha mindezt nem csekély késéssel és nem az önerejéből teszi. Magyarország miniszterelnöke nagyot focizott a hétvégén.

 • A szerk.

  Csodagazda

  Itt következő tudományos-fantasztikus töredékünkben – melyet egyébiránt Az űrben bolyongó Ország c. nagyobb lélegzetű, készülő epikai hozzászólásunk részleteként nyújtunk most át önöknek – a Matocsy–Orbán dinamikát fogjuk árnyalni, de előre szólunk, hogy mi sem értjük.

 • Mi lesz a republikánusokkal?

  Ez egy forradalom!

  Már csak a csoda mentheti meg az amerikai konzervatívokat attól, hogy Donald Trump legyen az elnökjelöltjük. Mit árul el ez a Republikánus Pártról, és mi lesz a széthulló jobboldallal?

 • „A Fidesz ezt nagyon meg fogja szívni”

  Lakatos Oszkár kisebbségi képviselő az Országos Roma Önkormányzat botrányairól

  Farkas Flórián és az Országos Roma Önkormányzat ügyei már több mint egy éve borzolják a kedélyeket. Az ORÖ és a miniszterelnöki biztos pénzszórásáról, illetve a fideszes kisebbségpolitikáról Farkas egyik ellenlábasával, a Lungo Drom Heves megyei elnökével beszélgettünk.

 • Baráti otthonteremtés – Államilag támogatott fogyasztói csoportok

  A lakástakarék-pénztáraknak állított versenytársat a kormány, amikor létrehozta a nemzeti otthonteremtési közösségeket. A korábban okkal betiltott fogyasztói csoportokat éleszti újra a Rogán Antal jegyezte törvény, amelyet egy konkrét érdekkörre írtak.

 • „A Tanítanék mozgalmat nehéz megfogni”

  Palkovics László oktatásért felelős államtitkár

  Lesz állandó közoktatási tanács, de nem biztos, hogy abban a leghangosabb tiltakozók is helyet kapnak. A Kliket nem szüntetik meg, nem nevezik át, csak megreformálják, a tananyag viszont már szeptembertől csökkenhet.

 • DVD

  Kiégés

 • Film

  A kommuna

 • „Újra piacra dobták az uborkájukat” - Wolfgang Becker filmrendező

  Új filmjében a Good Bye, Lenin! rendezője egy törtető újságíró és egy legendás festőművész keser­édes történetét tálalja fel, mind a művészvilágnak, mind az újságírásnak görbe tükröt állítva. Az Én és Kaminskit már játsszák a mozik.

 • György Péter

  A másik oldal

  A Saul fia németországi fogadtatásáról

  Idén Németország Giulio Ricciarelli A hallgatás labirintusában c. filmjét jelölte az Oscar-díjra, mely az 1963 decembere és 1965 augusztusa közötti frankfurti Auschwitz-per történetét dolgozza fel.

 • Interjú

  „Szeretem keverni”

  Tóth Luca animációs rendező

  Kísérletező történetvezetés, erőteljes színvilág, pajkos életképek, elrajzolt szexualitás jellemzi – a Cannes-ba, a versenyprogrammal párhuzamos Kritikusok Hete mezőnybe meghívott – Superbia című filmjét. A 15 perces szerzői animáció a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával, magyar–cseh–szlovák koprodukcióban készült.

 • Könyv

  Ide tartanak

  Hazai Attila: A maximalista (és más írások)

  Hazai Attila írta a kortárs magyar próza legeslegrosszabb mondatait. Ügyetlen akciókkal és dikcióval, már-már képtelen dilettanciával dolgozott.

 • Interjú

  „Ahhoz már késő, hogy visszatartsanak”

  Molnár Csaba koreográfus, táncos

  A hazai kortárs tánc úgynevezett Y generációjának fontos figurája. Ismert táncossá az Európa-szerte sikeres Hodworks darabjaiban vált. Az állandó alkotótársaival (Dányi Viktóriával és Vadas Tamarával) készített Nyúzzatok meg megváltoztatta a táncos formanyelvet, ráadásul kiszélesítette a műfaj közönségének táborát, és ezek a nézők későbbi, már koreográfusként jegyzett előadásait (Dekameron, Eclipse) is kíváncsian követik.

 • Králl Csaba

  Már ajtó sincs

  A Lábán-díj és a hazai táncszíntér

  Mókás meg persze elszomorító is, hogy pár nappal a tánc világnapja és a kedélyes ünnepi szónoklatok után arról írok, hogy itthon valójában nincs mit ünnepelni.

 • Színház

  Rád zuhan

  Mundruczó Kornél/Proton Színház: Látszatélet

  Már Mundruczó egyik első színházi rendezésének is központi problémája volt a szőke, kék szemű, kiválasztott rassz uralma.

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...