A szerk.

Az ideális ellenzék

A szerk.

Talán nem túlzás, hogy az elmúlt 173 év leg­abszurdabb március 15-i megemlékezését hozta tető alá a Mi Hazánk Mozgalom, pedig erős a mezőny, gondoljunk csak a Kádár alatti ún. Forradalmi Ifjúsági Napokra.

Már a felütés is erősre sikeredett: Dúró Dóra azzal sírta tele a sajtót, hogy a rendőrök délelőtt gumibottal tanították móresre egyik aktivistájukat, aki szórólapokat akart terjeszteni a közelgő rendezvényről. Noha az efféle fellépések csak a 70-es, 80-as évek illegális forradalmi megemlékezései nyomán voltak a hatósági gyakorlat bevett fogásai, a képviselőnek mégis a 2006-os szemkilövetés jutott az eszébe, ami már azért sem meglepő, mert az esetnek nem voltak szemtanúi. Sőt a térfigyelő kamerák felvételei szerint sem érte bántalmazás a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort, aki még annak a kocsinak a típusát sem tudta megmondani, amellyel leparkolt az állítólagos gumibotozás előtt.

Szó nem volt rendőri erőszakról, épp ellenkezőleg! A pár száz fős közönség, a Mi Hazánk elnökével az élen, háborítatlanul, rendőri díszkísérettel vonulhatott a belvárosi Las Vegas kaszinó elé, ahol Toroczkai László simán elmondhatta szónoklatát, mondandójának fókuszában a gyógyszerlobbival, Bill Gatesszel és a többi külföldi halálmadárral. Az átkokból persze jutott a kormánynak, szó esett például az oltási igazolványok visszavonásáról, sőt a sajtószabadságról is, azzal a felütéssel, hogy hadd mondja végre ki mindenki az igazságot a koronavírusról – sajna Bill Gatesén kívül más nevek sem hangzottak el. Ráadásul a tüntetők legfőbb követelése az volt, hogy ne álljon le a gazdaság, egyszóval tök ugyanaz, mint amit Orbán Viktor a járvány harmadik hullámának elszabadulásáig szajkózott. Így ugyebár nem is tűnik olyan marhára ellenzékinek ez az abszurd forradalmi megmozdulás. De még attól sem, hogy Toroczkai lapzártánk idején épp azzal zokogja tele a sajtót, hogy 15-i műsora miatt másfél millióra bírságolta a rendőrség, és nagyon várja a szimpatizánsok adományait.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk