A szerk.

Csak bátoran

A szerk.

Az elmúlt években gyakorlattá tett évnyitó miniszterelnöki kormányinfó idén sajnos elmarad, Orbán sajtóirodája szerint a vírushelyzet miatt.

Ha valaki is megértően bólintana e hír hallatán, s rögzítené, hogy szegény jó miniszterelnökünk kötésig áll a munkában, kézzel-lábbal és teljes fegyverzetben harcol a vírussal, leviszi a szőnyegre meg minden, hamar ki kell, hogy ábránduljon, hiszen Havasiék pontosan fogalmaznak elutasító közlésükben. „A koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatos szabályok miatt a tavalyihoz hasonló miniszterelnöki sajtótájékoztató megtartására nincsen lehetőség” – írják a Telex.hu kérdésére válaszolván. Ilyenformán arról van tehát szó, hogy mivel nem lehet egy helyre egy rakás embert összecsődíteni, ugrott az egész muri. Milyen kár!

Hát, ami azt illeti, kár is, hiszen ez az egy azok közé a jó ideje már zérus felé tendáló számú alkalmak közé tartozott, amikor a kormány propagandaosztályának közvetlen felügyeletén kívül dolgozó sajtó egy része is tehetett fel kérdéseket a miniszterelnöknek, nota bene: egyet fejenként. Hát az idén már ilyen sem lesz. Mert, azért, mert vírus… Ennyi erővel tényleg azt is mondhatták volna, hogy Soros vagy Gyurcsány. Azt ugyanis egy a korral közepesen haladó középcsoportos óvodás is vágja kábé március óta, hogy ilyenkor mi a teeendő a „koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatos szabályok” maximális betartásával. Persze az is könnyen beleilleszthető a rőf kalbászos, szotyis-focis, asszonyságos imázsba, hogy Magyarország miniszterelnöke a lemondás hírére érkező dühödt kommentekből szerez tudomást a modern technológia aktuális állapotáról, vö. van Zoom is a világon, meg tizenöt másik – csak hát ez sem igaz. Simán meg tudta volna szervezni a dolgot bárki, ha Orbán egy szikrányi jelét mutatja a beleegyezési hajlandóságnak. De épp ennek az ellenkezőjéről van szó: nagyon nem akarta ezt Orbán Viktor.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk