A szerk.

Reszkessetek, diverzánsok!

A szerk.

Rá volt görcsölve erre a tűzijátékra már tavasz óta Magyarország közismerten egyszemélyes kormánya. Eleinte csak a szokásos nagyotmondás ment, hogy ez lesz Európa legnagyobbja, ekkora még sehol nem volt, nincs, nem lesz. Aztán jött az, hogy grrr, hrrr, megtartjuk. 

Akkor is megtartjuk, megtartjuk Bicskéig, ha a fene fenét eszik is – mondta Magyarország kormánya, miután a sajtó egy része és a csenevész ellenzék felvetette, hogy tán mégsem kellene ellődözni az égbe a pénzt, amikor épp tömegeknek válik megfizethetetlenné a téli fűtés, elérhetetlenné a kedvezményes adózás, s a szomszédunkra egészen más természetű rakétákkal zúdít tüzet a megszálló.

Ezután pedig a beismeréssel vegyes hazudozás jött, mely szerint most már drágább lenne lefújni, mint megtartani, s különben is még ezt a kis örömöt sajnálja „tőlünk”, a néptől, a magyaroktól a nemzetközi zsoldban álló baloldal.

S amikor végre eljött a tűzijáték napja, nagy­uraink a külön erre a célra felállított „operatív törzsben”, egészen pontosan „az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzsben” összecsinálták magukat. Reszketni méltóztatának, s végül lefúják a nagy durrogtatást, a maguk bátor módján egy héttel elhalasztván.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk