75 százalékkal kevesebb gázt fogyasztottak az Országgyűlésben októberben

  • narancs.hu
  • 2022. december 6.

Belpol

Az átlaghőmérséklet az előírt 18 fok. 

Az Országgyűlés gázfogyasztása idén szeptemberben 8 százalékkal, októberben 75,3 százalékkal csökkent a tavalyi fogyasztáshoz képest – közölte az Országgyűlés sajtóirodája az atv.hu megkeresésére. 

A tájékoztatás szerint átlaghőmérséklet az előírt 18 fokos az Országgyűlés hivatali helységeiben. Az Országgyűlés Hivatala irányadónak tekinti az állami intézményekre előírt 18 fokos átlaghőmérsékletre vonatkozó rendelkezéseket, „ezt parlamenti munkavégzése során Ön is tapasztalhatja, hiszen az Országgyűlés hivatali helyiségeiben csak kisebb ingadozással tér el ettől a hőmérséklet” – válaszolta a sajtóiroda az atv.hu-nak

A portál emlékeztet, Varga Mihály pénzügyminiszter a hétvégén közölte a Facebook-oldalán, hogy miután a kormány az elszálló energiaárakra tekintettel takarékos gazdálkodást rendelt el a hivataloknál, – amelynek részeként 25 százalékos megtakarítást célzott meg a gázfogyasztásban –,  az Ellátási Főigazgatóság által üzemeltetett 101 hivatali épületben szeptemberben 55,9 százalékkal, októberben 81,2 százalékkal csökkent a gázfogyasztás a tavalyi évhez képest. Ez 1,3 milliárd forint megtakarítást jelent a költségvetésnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk