A digitális oktatás idején is szükség van az iskolaőrök munkájára

  • narancs.hu
  • 2021. március 8.

Belpol

Folyamatos a toborzásuk is.

A járványhelyzetben sem maradtak feladat nélkül az iskolaőrök – írjaMagyar Nemzet. A kormányközeli lap a rendőrségtől származó információ szerint, az iskolaőrök zöme az online oktatás idején is bejár dolgozni. A lap szerint már a digitális átállás őszi elrendelésekor is körbekérdezték az igazgatókat, hogy azok továbbra is igényt tartanak-e az iskolaőrök napi szintű szolgálatára. Mint kiderült, az iskolák többségében kérték, hogy maradjanak az iskolaőrök, mert a kiscsoportos konzultációk vagy a szakmai gyakorlatok zavartalan megtartását így látják biztosítottnak.

De azokat sem bocsátották el, akikre esetleg helyben nem volt szükség, őket úgynevezett társ­iskolaőrként alkalmazzák egy másik intézményben. De vannak néhányan, akik ideiglenesen a helyi rendőrkapitányságon kaptak “bűnmegelőzési feladatokat”.

A lap szerint az iskolaőrök átvezénylése csak a digitális tanrend fenntartásáig tart. Eszerint ha a tantermi oktatás visszaáll, akkor mindenkit visszahelyeznek az eredeti szolgálati helyére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) válaszában azt is megosztotta, hogy az iskolaőrség állománya még mindig nincs teljesen feltöltve, a legnagyobb létszám-hiány Budapesten és Pest megyében mutatkozik. A feladatellátás zavartalanságának biztosítása érdekében országos szinten folyamatos a toborzás és az iskolaőri hivatás népszerűsítése.

(Magyar Nemzet)

Figyelmébe ajánljuk