A moszkoviták brüsszeliek lettek, a migránsok elveszik a nyugdíjakat – apokalipszis a csepeli lakossági fórumon

szerző
Gera Márton
publikálva
2016. szept. 22., 11:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kiszámítható, a szokásos panelekből építkező, Gulyás Gergely-es estének indult. Aztán jött Németh Szilárd. Tudósításunk.

„Azt hittem, sokkal többen leszünk” – mondta kissé elhamarkodottan a hátunk mögött ülő nyugdíjas hölgy, hiszen pár perccel később már pótszékeket kellett hozni, annyian akarták meghallgatni a csepeli Fidesz lakossági fórumát, ahol a meghívott vendég, Gulyás Gergely mellett Németh Szilárd mindenkori rezsibiztos is előadást tartott. Hiába a termet pillanatok alatt betöltő, fullasztó meleg, a szinte teljes egészében idősekből álló közönség már a kezdés előtt megrökönyödésének adott hangot, amikor is kiosztották a párt brosúráját, amelyben a mérgesen néző Martin Schulzcal és Jean-Claude Junckerrel, valamint a „brüsszeliek tervével” ijesztgetik az embereket.

Németh Szilárd a nép körében

Németh Szilárd a nép körében

Fotó: Sióréti Gábor

Mivel már mindenki kellően megijedt, indulhatott is volna az este, ha nem szólnak közbe mikrofonproblémák, amelyre a közönség hangos kiáltással reagált, hogy hát „semmit nem hallunk”. Németh Szilárd a helyzet orvoslását követően nem is teketóriázott, gyorsan elmondta, hogy „azért jöttünk össze, hogy kicsit felhergeljük magunkat”, aztán jött is a tételmondat, miszerint „meg kell védeni magunkat attól a rettenettől, amit Brüsszelben eszeltek ki”. De aki ezen a ponton Németh Szilárd további gondolataira és szenvedélyes gesztikulációjára áhítozott, annak bizony csalódnia kellett, a volt csepeli polgármester ugyanis hirtelen átadta a szót a meghívott vendégnek, Gulyás Gergelynek.

Aki meglepően visszafogott és száraz

előadást eszközölt, mármint azokhoz a víziókhoz képest, amiket mostanában kormánypárti képviselőktől hallani. Jöttek az ismert mondatok, miszerint ez egy nemzeti ügy, az EU felső korlát nélkül akar betelepíteni ide embereket stb. Volt egy kis múltidézés, vagyis hogy miként jutottunk idáig: Gulyás szerint az Európai Unió felelőtlenséget követett el, párhuzamos társadalmak jöttek létre, a bevándorlók nem tudtak integrálódni, ja, és még a teljes európai rendszer is destabilizálódik – valószínűleg a közönség is hallotta már ezeket a mondatokat, hiszen senkinek az arcára nem ült ki a jeges rémület.

Gulyás Gergely és a közönség

Gulyás Gergely és a közönség

Fotó: Sióréti Gábor

A Fidesz alelnöke persze azért leszögezte, hogy „határozottan utasítsuk vissza azokat a vádakat, hogy nem vagyunk emberségesek és keresztények”, majd jött is a termékbemutatókra oly jellemező költői kérdés:

„Ki ne szeretné biztonságban tudni a gyerekeit és az unokáit?”

Ez mindenesetre már jobban megérintette a közönséget; akinek a feje kissé lekonyult, most az is felébredt. Folytatódhatott is az előadás: Gulyás azt mondta, „most a baj szétkenése zajlik az EU részéről, és a tavalyi év csak gyenge előjáték volt, Nigériából milliók fognak elindulni”. Ekkor állt be a katarzis állapota, a hallgatóság egy része félhangosan ledöbbent, és bosszankodott az állítólag Nigériából elindulni szándékozó emberek állítólagos számán.

Gulyás még azt is nyilvánvalóvá tette, hogy pontosan tudni: van kvóta, és különben is, „az EU-nak az elmúlt egy év után semmilyen morális alapja nincs arra, hogy Magyarországot bírálja”. „Veszélyes a helyzet”, kezdte az előadó, mire a mikrofon annyira elkezdett recsegni és ropogni, hogy mindenki kénytelen volt befogni a fülét, viszont azt mégis hallhattuk, hogy a helyzet azért veszélyes, mivel „a betelepítés precedenst teremthetne az EU számára”. Nem is lehetett hát más a konklúzió, minthogy „mindenki menjen el szavazni, és a következő tizenegy napban, akivel tudunk, azzal beszéljünk”. Ha itt lett volna vége az estének, az álmosság kínzó érzetével mehetett volna haza mindenki, de szerencsére

visszajött Németh Szilárd,

és felpörgött a műsor. Persze, először még csak a bemelegítés volt, elhangzott, hogy „nagyon komoly a veszély, az integráció teljes egészében kudarcot vallott, és ez nemzeti ügy”. Aztán pár perc múlva már jött is az ismert kifejezés: „szegednyi illegális bevándorló”. Legalábbis Németh szerint Brüsszel ennyi embert akar az országba telepíteni (vö. 1294).

A házigazda

A házigazda

Fotó: Sióréti Gábor

És folytatódtak a költői kérdések: „Ki fogja fizetni ezeknek az embereknek a lakhatását, az egészségügyi költségeit, a nyelvtanulásukat?” Ekkor többen ingerülten megjegyezték: „Mi!” Nem is kellett sokat várni a riposztra, a rezsibiztos ugyanis azt mondta, ha ez a helyzet előállna,

„adóemelés, fizetés- és nyugdíjcsökkentés jöhetne,

hiszen nekünk kellene eltartani ezeket az embereket”. A düh és az elkeseredettség kétségkívül ekkor hágott a tetőfokára, pedig Németh még azt is hozzátette, hogy a bevándorlóknak, ha tényleg az adott országban akarja tartani őket Brüsszel, ugyanazt az életszínvonalat kellene biztosítani, mint Németországban. Még nagyobb jaj.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Majd valahogy eljutottunk Kádárig, és Németh azt mondta: „Kádár pajtás negyven évig kiszolgálta a moszkovitákat, és tudjuk, a moszkoviták brüsszeliek lettek”. A poén leesett, jött is a nevetés a teremben. Aki azt hitte, ezt már nem lehet fokozni, óriásit tévedett, mert a rezsibiztos még egy másik veszélyre is felhívta a hallgatóság figyelmét, miszerint „Brüsszel a családegyesítés felgyorsítására készül, vagyis öt-hat éves távlatban minden egyes migráns után nyolc jön”. De ezzel nem volt vége, volt még szó arról is, hogy „a népszavazás

rettegés tárgya

az EU-ban, és a volt gyarmattartó birodalmak nem kérdezik meg az embereket, csak fölállítottak egy világot, a multikulturalizmust”, amelyet a rezsibiztos csak a „benetton color” világának hív. Bár ő utóbbit valószínűleg humorosnak szánta, sajnos a közönséget nem érintette meg a poén, nyilván sokaknak nem jutott eszébe a sokszínűséget büszkén vállaló és hirdető olasz divatmárka, a United Colors of Benetton.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Hihetetlen, de a mindössze ötven percig tartó esten még Angela Merkelről is esett szó, és bár Németh nem mondta ki a nevét, de ő elvileg csak egyetlen tőmondatot várt volna a német kancellártól, nevezetesen azt, hogy „lemondok”. A végére is jutott egy kis ijesztgetés az esetlegesen Európában létrejövő muszlim pártokkal, amelyekkel a rezsibiztos szerint „egy darabot elfoglalnának Európából”. „Erről szól a fáma” – summázta.

Szerencsére még maradt idő arra, hogy a rezsibiztos invitálja a résztvevőket Udo Ulfkotte A menekültipar című könyvének bemutatójára, és köszöntse az éppen 35. életévét betöltő Gulyás Gergelyt. Ekkor volt a legnagyobb taps. Valamiért most nem volt lehetőség a fórum végén a lakossági kérdésekre, amit mérhetetlenül sajnáltunk. Így hát lehetett is hazaballagni, no meg a közösségi ház előtti buszmegállóban gyűlölködni és szörnyülködni. Ahhoz ugyanis mindent megadott a lakossági fórum.

szerző
Gera Márton
publikálva
2016. szept. 22., 11:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 17
  tiszapolgári
  2016. szeptember 23., péntek 17:58
  Hóvarjú 15

  Ez szuper jó!

 2. 16
  Hóvarjú
  2016. szeptember 23., péntek 16:51
  együtt
 3. 15
  Hóvarjú
  2016. szeptember 23., péntek 16:49
  Nógrádi Izé stílusában:
  Egy: A migránsok megerőszakolják Trianont. Kétség nem fér hozzá. Tengernyi szakirodalma van.
  Kettő: A migránsok el akarják venni a rezsicsökkentésünket (Rezsiszilárddal együt, lásd: alternatív többnejűség, az európai értékek destruálása). Csak a vak nem látja.
  Három: A migránsok olimpiát akarnak rendezni helyettünk 2024-ben, El akarják venni az olimpiánkat! Ezért árasztják el Európát, de az alvósejtjeik már rég itt vannak (izraeli titkosszolgálati jelentések alapján ez egyértelmű), hogy aztán az egészet felrobbanthassák, velünk együtt, és akkor a magyarok mind kihalnak.
  Négy: Ezt szeretnénk? Ugye nem, tisztelt szerkesztő/úr/asszony/izé?!
 4. 14
  Galamb
  2016. szeptember 23., péntek 14:00
  Ránézek Rezsiszilárdra és egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehet neki elhinni, amit mond ?
 5. 13
  grrr
  2016. szeptember 23., péntek 09:27
  Kedves 7-es muszáj itt lennem, hogy az efféle barmokat mint maga valaki semlegesítse.
 6. 12
  Cyrano
  2016. szeptember 23., péntek 06:51
  Erről szól a fáma - hát ja. A fáma: mendenomda, híresztelés. Azaz nem igaz, csak fölösleges duma.

  Ami pedig azt a fontos mondatot illeti: „adóemelés, fizetés- és nyugdíjcsökkentés jöhetne" - a kormány már megmutatta, ezt megteszik ők minden ok nélkül, a 27 %-ra emelt ÁFA, a közmunka c. bérnyomor, és a nyugdíjkassza lenyúlása által előrevetített nyugdíjprobléma "kezelése" is erről szólt.
  A segélyeket pedig már régen elvette.:(
 7. 11
  tiszapolgári
  2016. szeptember 22., csütörtök 20:03
  „szegednyi illegális bevándorló (vö. 1294)"

  Nem Szegedet, hanem Sajószögedet akart mondani a kedves szülinapos (Isten éltesse a mindig nagyon szimpatikus Gulyás Gergelyt!), de még így sem stimmel, hiszen Sajószögednek is jóval több, kb. 2200 lakosa van. Már csak ezért sem kellene szülinapi koccintás után lakossági fórumot tartani.

  Én Szilárdék helyében még azzal is ijesztgettem volna a hallgatóságot, hogy a migránsok miatt Magyarországon is be fogják tiltani a disznóhúst.

 8. 10
  Kovacs
  2016. szeptember 22., csütörtök 19:56
  Ez a szerencsétlen Gera Márton, nem elég, hogy ezt a "szennyet" végig kellet hallgatnia, de még írásban is még egyszer át kellett gondolnia. Olvasni is rémes. Ez már "no go area", yoyo, itt már nincs mit szépíteni.
 9. 9
  szegedi789
  2016. szeptember 22., csütörtök 19:53
  senki nem kérdezte meg rezsiszilárdtól, hol maradtak az érmek az olimpián birkózásban ???
 10. 8
  szegedi789
  2016. szeptember 22., csütörtök 19:51
  udo "mester" könyve ??? csak nem egy bizonyos egyházzal megy közösen a kampánybuli ???

  szegeden is a bérlakásokkal megy a hazudozás, de érdekes hogy a lokál helyi mutációjában sokka(!) kisebb terjedelemmel jönnek ezzel a hazugsággal, mint például a juhászpéterezéssel és a gyurcsányésadevizahiteltönkretettepatakyattilát c. sztorival (címlapon !!!) ...

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra