A tragikomikus magyar gazdasági csoda: Mészáros Lőrinc lassan nagyobb lesz, mint az Audi

  • narancs.hu
  • 2018. november 2.

Belpol

Már csak a MÁV-ot és a Magyar Postát kell lenyomnia.

“Olyannyira felduzzadt a 2010-es kormányváltást követő években a felcsúti oligarcha cégbirodalma, hogy mára legalább 11 ezer alkalmazott függ tőle” – írja a Népszava, de mindjárt hozzá is teszik, hogy a teljes alkalmazotti létszám ennél is magasabb lehet, ugyanis Mészáros számos vállalkozása nem közölt hivatalos adatot a foglalkoztatottakról.

De még ezt leszámítva is szinte biztos, hogy ha összesítené dolgozóit a felcsúti tycoon a hatodik legnagyobb munkáltató lenne Magyarországon. Ha pedig csak a piaci cégeket nézzük (vagyis kihagyjuk a Magyar Postát meg a MÁV-ot) akkor a negyedik helyen lenne, közvetlenül a német Audi után.

A Népszava szerint a legtöbben, 2172-en a Mátrai Hőerőmű Zrt-nél dolgoznak, ezt a Hunguest hotellánc követi 1900 alkalmazottal, majd a propagandasajtó nagymenője, a Mediaworks követi 1242 munkavállalóval, de mivel vannak más médiacégei is Mészárosnak, már csaknem 1600-an fáradoznak Orbán Viktor dicsőítésén. “Ez a létszám már alulról súrolja a közmédia kétezres létszámát, miközben az RTL-nél „mindössze” háromszáztizenöten, míg az egyelőre még Andy Vajna tulajdonában lévő TV2-nél csaknem négyszázan dolgoznak” – jegyzi meg a Népszava szerzője.

Figyelmébe ajánljuk