Az állam korábban jóváhagyta azokat a szerződéseket, amelyek miatt most büntet a kormány

  • narancs.hu
  • 2017. december 22.

Belpol

Az Országgyűlési Hivatalnak ismernie kellett azokat a szerződéseket amik miatt bírságol az ÁSZ.

Az LMP, a DK, az MSZP, a Liberálisok és az Együtt is tízmilliós büntetést kapott az Állami Számvevőszéktől, mert az szabálytalannak találta az irodabérlést, és a Jobbik esetéhez hasonlóan arra hivatkozott a számvevőszék, hogy a piaci ár alatt jutottak a szolgáltatáshoz a pártok.

A döntés előtt teljesen értetlenül állnak a pártok, hiszen a korábbi ellenőrzéseken az ÁSZ rendben találta az összes szerződésüket, azóta pedig semmi nem változott.

Közben a hírTV azt is megtudta, hogy az Országgyűlés Hivatalának (OH) tudnia kellett róla, hogy az ÁSZ által megbüntetett ellenzéki pártok esetleg szabálytalanul bérlik az irodáikat, legalábbis azon pártok esetében biztosan, ahol listáról bejutott parlamenti képviselő is használja a bérleményt, hiszen az ő irodabérlésüket OH fizeti. Ilyen képviselője volt a vizsgált időszakban a parlamenti pártokon kívül az Együttnek, a DK-nak, a Párbeszédnek és a Liberálisoknak is. Így pedig a hivatalnak meg kellett ismernie a pártirodák bérleti szerződéseit is – amelyeket a szervezet kifogásolt. Az Állami Számvevőszék a 2015-ös és a 2016-os évekre bírságolta meg a pártokat 5 és 10 millió forint közötti összegre. A bírságokban közös, hogy a számvevőszék nem fűzött indoklást a büntetés összegéhez.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.