Az Orbán-család látható vagyona hamarosan elérheti a 100 milliárdot

  • narancs.hu
  • 2023. június 2.

Belpol

A miniszterelnök édesapjának bányászati cége rekordárbevételt ért el tavaly, vejének, Tiborcz Istvánnak az üzletei pedig még a bányáknál is több pénzt termeltek.

Gyorsuló ütemben gazdagodik Orbán Viktor családja – írja a G7. 10-15 éve a miniszterelnök családtagjai néhány tízmillió forintnyi céges jövedelemre tettek szert, az utóbbi években viszont már rendszeresen pármilliárd forintos bevételt könyvelhetnek el. A lap szerint a mostani tendenciák alapján úgy tűnik,

belátható időn belül a család látható vagyona eléri majd a 100 milliárdot is.

Az Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek a többségi tulajdonában álló bányászati cég, Dolomit Kft. jól teljesített a 2022-es évben – az alapanyagok drágulása és az építőipar szárnyalása eleve kedvezett a kőbányászattal és -feldolgozással foglalkozó vállalatoknak, jegyzi meg a lap, így a Dolomit Kft.-nek is. Tavaly rekordárbevételre tett szert a cég, megközelítették a 6 milliárd forintot, a profit pedig átlépte a 2 milliárdot. Mindehhez hozzátartozik, írja a lap, hogy a Dolomit Kft. sokat szállít állami beruházásokra isA nyereséget kifizették osztalékként a tulajdonosoknak, Orbán Győzőnek több mint egymilliárd forint jutott a profitból.

g7 megjegyzi, hogy míg korábban inkább az Orbán-bányák növelték a családi vagyont, az elmúlt években már Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az üzletei termelnek több pénzt. Az ingatlan-adásvétellel foglalkozó, de egyébként egy nagyobb cégcsoportot összefogó vagyonkezelőként működő BDPST Zrt. összesen közel 22 milliárd forintos nyereséget csinált tavaly. Az elmúlt két évben pedig Tiborcz összesen valamivel több mint 2 milliárd osztalékot vett ki a cégből.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk