Bíróság kötelezte a GVH-t, hogy vizsgálja meg a rezsispórolásról szóló számokat

  • narancs.hu
  • 2024. május 9.

Belpol

A GVH elsőre nem indított eljárást, de az MSZP-s Tóth Bertalan bírósághoz fordult. 

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője, Tóth Bertalan kezdeményezésére bíróság kötelezte a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH), hogy vizsgálja meg az MVM számláin a rezsispórolásról szóló adatokat. 

A GVH közleményében emlékeztetett rá, Tóth Bertalan 2023 őszén az MVM számlázási gyakorlatával kapcsolatban vélelmezett versenyjogsértést, a GVH viszont arra jutott, hogy nem álltak fenn a versenyfelügyeleti eljárás megindításának feltételei az ügyben.

A politikus erre a bírósághoz fordult,

a Fővárosi Törvényszék viszont nem fogadta el a GVH álláspontját és részletes versenyfelügyeleti eljárás lefolytatását rendelte el az ügyben.

A GVH hozzátette, a bíróság által elrendelt versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az ügyben érintett vállalkozás a jogsértést elkövette, az eljárás minden esetben a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul.

Tóth Bertalan a Facebook-oldalán azt írta, 30 napon belül versenyfelügyeleti eljárást kell lefolytatnia a GVH-nak az MVM-el szemben, szerinte ugyanis a cég "HAZUDIK a rezsiboxban és ezzel megtéveszti a fogyasztókat. Azaz nem takarít meg egy magyar család 181000 Ft-ot havonta a rezsicsökkentéssel. Ma a bíróság ítélete alapján megerősítést nyert, hogy a Fidesz becsapta és folyamatosan becsapja a magyar családokat!"

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk