Bokros Lajos páros lábbal szállt bele Orbánékba
bokros.jpg

Bokros Lajos páros lábbal szállt bele Orbánékba

  • narancs.hu
  • 2017. március 30.

Belpol

A CEU-n is oktató volt pénzügyminiszter kemény hangvételű közleményt adott ki az egyetem védelmében. „Rettegtek mindentől, ami beszívja a friss levegőt a Ti avítt, poros, idejétmúlt gondolkodásotok és embertelen viselkedésetek világába.”

 

Szerda este robbant a bomba, hogy a kormány egy törvénymódosítással gyakorlatilag ellehetetlenítené a CEU-t. Az ügyben azóta mindenki megszólalt, az egyetem közleményt adott ki , a rektor interjút adott, de még a Donald Trump vezette amerikai adminisztráció is kiállt az egyetem mellett.
Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke sem bírta sokáig:
false

 

Fotó: MTI


„Tévedtek, ha azt hiszitek hogy a világhírű Közép-Európai Egyetem ócska bokaficam a magyarországi felsőoktatás siralomvölgyében. Tudnotok kell, mert az egész világ tudja, hogy a CEU ragyogó csillag, amelynek több, mint 100 országból vannak diákjai és tanárai. A CEU hazánk legjobb egyeteme. 
Tudom, hogy a magatok emelkedett békaperspektívájában rettegtek mindentől, ami ablak a világra, ami beszívja a friss levegőt a Ti avítt, poros, idejétmúlt gondolkodásotok és embertelen viselkedésetek világába. Tudom, hogy azért akarjátok bezárni a magyarországi felsőoktatás gyöngyét, hogy ne látszódjék, hogyan vertétek szét a hazai tanszabadságot és hogyan igyekeztek korrupt kormányotoknak hűen engedelmeskedő alattvalókat nevelni.  Lábbal tiporjátok nemzetünk érdekét és a szabadságot. Nem fogjuk hagyni. 
Velünk van a világ haladó közvéleménye, még az általatok ünnepelt amerikai kormány is. Ha azt hiszitek, hogy Trump elnök megsimogatja majd buta buksitokat, hát szólok: nagy csalódás lesz. Amerika a szabadság, a jogállam és a nyílt társadalom tündöklő bástyája.  Természetesen minket fog támogatni - ahogy a követség közleményéből máris tudható.
Tudjuk, szeretitek a kultúrharcot. Állunk elébe. Ti a nacionalista populizmus, a sötétség és barbárság, az orosz medve nyálcsorgató csatlósai vagytok. Lábbal tiportjátok a magyar társadalom méltóságát, öncélú kivagyiságból folyamatosan meggyalázzátok nemzetünket.
Mi a nyitott társadalom hívei vagyunk, Ti pedig a zárt társadalomé. Ti illiberális nem demokraták vagytok, mi a szabadságelvű demokrácia elszánt hívei. Ti a gonosz hatalmát képviselitek és meggyalázzátok a keresztény vallást. Mi ünnepeljük az etnikai sokszínűséget és az egyenrangú kultúrák gyümölcsöző egymásra hatását. Ti egynemű etnikumot akartok és egysíkú kultúrát. Mi támogatjuk a nemzeti kisebbségeket, Ti már elárultátok a határon túli magyarokat is.
Mi fogunk győzni.
Bokros Lajos”

Figyelmébe ajánljuk