Demeter Márta az LMP új társelnöke

  • narancs.hu
  • 2018. október 20.

Belpol

A küldöttek kétharmada őt támogatta.

Az LMP tisztújító kongresszusán Demeter Mártát választották a párt új társelnökévé – írja a hvg.hu. A lap úgy tudja, hogy a küldöttek kétharmada támogatta a politikust.

Azért kellett új társelnököt választani, mert nyáron Szél Bernadett lemondott, és mivel az LMP alapszabálya kimondja, hogy a párt élén egy férfi és egy nő áll, mindenképpen női jelöltre volt szükség. Demeter volt egyébként az egyetlen induló, viszont megválasztása kétséges volt, mert a pártban nem mindenki látja szívesen az egykori MSZP-s képviselőt, az LMP-be való belépése is csak harmadik nekifutásra sikerült.

Demeter Márta nem kér bocsánatot, nem magyarázkodik az Orbán Flóra-ügyben

Demeter Márta szerint nemcsak indokolt, hanem törvényes is volt az a kérdésfeltevés, amit a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez intézett a miniszterelnök lányának katonai repülőgéppel történt esetleges szállításáról. Az LMP frakcióvezető-helyettese csütörtökön Debrecenben a Stop tandíj!

Figyelmébe ajánljuk

Nyereséges évet zárt a Penny

  • narancs.hu

A "szolidan vásárlók boltja" több mint négymilliárdos nyereséget könyvelhetett el, míg több üzletlánc is veszteséggel zárta a tavalyi évet.