Kocsis Máté pénzéből jutott az Aurórának is
aurora1.jpg

Kocsis Máté pénzéből jutott az Aurórának is

  • narancs.hu
  • 2017. július 10.

Belpol

Iványi Gábor lelkész a józsefvárosi polgármester pénzéből adott adományt a bezáratott közösségi háznak.

A VIII. kerületi önkormányzat június végén vonta vissza az Auróra működési engedélyét, veszélybe sodorva ezzel a közösségi ház fennmaradását. A bezáratás mögött sokan politikai okokat sejtenek, hiszen a vendéglátást betiltó határozat indokai mondvacsináltak, ellenben az Auróra ad helyt egy sor olyan civil szervezetnek és programnak, melyeket a kormány fő ellenségének tekint. Az Aurórában működik például a Budapest Pride, a Roma Sajtóközpont vagy a kerületi kábítószer-probléma enyhítésén dolgozó Alternatíva Alapítvány.

Az Auróra a határozat ellenére nem zárt be, ám mivel a vendéglátás biztosította a hely fő bevételi forrását, az Auróra az adományokban bízik.

Most Iványi Gábor, a kerületben működő Evangéliumi Testvérközösség lelkésze nyújtott kisebb segítséget a háznak. Mint írta, a bíróság 300 ezer forint megfizetésére kötelezte Kocsis Mátét, mert a VIII. kerületi polgármester többször is hazugságokat állított Iványiról a médiában. A lelkész Kocsis Máté büntetésének 10 százalékát ajánlotta fel az Aurórának.

Figyelmébe ajánljuk