Megszólaltak a pártok is: „Kövér beismerte a választási csalást”

  • narancs.hu
  • 2018. február 4.

Belpol

Úgy tűnik, teljes az egyetértés: tavasszal „nem szabad” és „nem tisztességes” választásokra kell készülni.

Tegnap nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen Kövér László beismeri, hogy trükköztek a választási törvény kialakításakor, írtuk tegnap, hozzátéve, hogy Hidvéghi Balázs a hír napvilágra kerülése után rögtön azzal jött, hogy mindez csupán „ellenzéki vádaskodás”, „reménytelen helyzetben lévő pártok egy újabb akciója”, s ebben igazából az volt legabszurdabb, hogy ekkor még az ellenzéki pártok nem is reagáltak a hangfelvételre.

Nos, azóta reagáltak.

false

 

Fotó: MTI – Bíró István

A Hír TV összefoglalója szerint az LMP úgy látja, Kövér László lebuktatta a Fideszt, de Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője arról beszélt, hogy a Fidesz–KDNP úgy csalta el, úgy manipulálta a rendszert, hogy az a jelenlegi kormánynak kedvezzen, de beismerik, hogy ezt az MSZP-től tanulták. Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint bizonyosságot nyert, hogy nem tisztességes a választási rendszer, ám ennek ellenére mindenkit arra buzdít, hogy vegyen részt a választáson, és minden körzetben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre adja le a szavazatát. „Kövér László szavait akként kezeljük, hogy Magyarországon 2018-ban nem szabad, nem tisztességes választásokra kell készülni. Az egyéni választókerületek a Fidesznek lejtenek, a győzteskompenzáció a Fidesznek lejt, és emellett van a határon túli magyarok szavazati gyakorlatának egyenlőtlensége: van, aki borítékban szavazhat, van, aki csak a konzulátuson. Ez elfogadhatatlan egyenlőtlenséget teremt” – mondta Szigetvári.

Az MSZP „Kövér beismerte a választási csalást” címmel adott ki közleményt , amelyben ezt írják: „Kövér Lászlótól most már azt is tudjuk, hogy mire számíthat az ország, ha ők maradnak hatalmon. Szavaiból kiderül, hogy bármilyen csalást, törvénytelenséget megtehetnek továbbra is, mert mivel ők kormányoznak, az lesz törvényes, amit a Fidesz mond.”

Figyelmébe ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.