Kövér László: „Erőteljesebben kellene érvényesíteni az állam működésében is azt, hogy Magyarország keresztény gyökérzetű ország”

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 24.

Belpol

Nyugalom, egyelőre csak a meggyőzés eszközével!

Az Országgyűlés elnöke tegnap a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szárszói konferenciáján vett részt, ahol – ahogy ezt az utóbbi években megszoktuk – a migránskérdés állt mondandója középpontjában.

Kövér hangsúlyozta, hogy „Magyarország minden valóban rászorulót, üldözöttet befogad és befogadott az elmúlt években is, de az automatikus befogadást a magyar kormány és a magyar emberek is elutasítják, e magatartás nem ellentétes a keresztény etikával”. Arról is beszélt, hogy „lehet azon gondolkodni, hogy állam és egyház elkülönült működésében ne kellene-e újragondolni sok mindent, és világosan kimondani: Magyarország keresztény kultúrájú ország” – áll az MTI tudósításában.

false

 

Fotó: MTI – Varga György

„Meggyőződésem, hogy erőteljesebben kellene érvényesíteni az állam működésében is azt, hogy Magyarország keresztény gyökérzetű ország” – mondta Kövér László, de hozzátette azt is, hogy „ez nem jelent ideológiai kényszert senki számára, Magyarországon továbbra is lelkiismereti szabadság van, ez része az európai polgári kultúrának és civilizációnak, amiből semmit sem akarunk visszavenni”.

De azért hozzátette: „az államnak nem szabad semlegesen tűrnie, hogy ezeréves kultúránk feloldódjon valamiféle nihilben, multikultiban”, mivel „ez egy szellemi honvédelem, amire egyre inkább be kellene rendezkednünk, és amiről meg kellene győznünk sokakat a vallásukat nem gyakorló keresztények közül”.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.