Megtámadták az ellenzéki pártok három budapesti aláírásgyűjtő standját, megverték az aktivistákat

  • narancs.hu
  • 2024. április 25.

Belpol

Szervezetten, szinte egyszerre támadtak, Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt szidalmazták közben.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltre és a közös DK-MSZP-Párbeszéd fővárosi listához aláírásokat gyűjtő budapesti választási standokat támadtak meg ismeretlenek, három helyszínen – a Blaha Lujza téren, a Deák téren és Békásmegyeren – szinte egy időben csütörtökön

– közölte a Demokratikus Koalíció. A DK és a Párbeszéd "összehangolt támadásra" gyanakszik, elmondásuk szerint több aláírásgyűjtő aktivistájuk is megsérült.

"Olyan emberek sérültek meg, akiknek az volt minden bűnük, hogy az ellenzék győzelméért és a hatalom leváltásáért gyűjtötték az ajánlásokat a saját szabadidejükben."

A támadók Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt szidalmazták.

Dobrev arról írt Facebook-oldalán: "Eddig csak hazudtak rólunk, lejárattak és fenyegettek minket. Ma fizikai erőszakhoz folyamodtak ellenünk. A hatalom ma olyan határt lépett át, amit csak diktatúrák szoktak. Eddig és ne tovább, ezt nem fogjuk eltűrni! Mi, ellenzékiek, megtanultuk, hogy aki egyikünket támadja, az mindegyikünket támadja. Mi összetartozunk, éppen ezt erősíti meg ez a példátlan támadás is."

A történtekről a párbeszédes Szabó Tímea tett közzé videót a Facebookon. A politikus összehangolt támadásról beszélt, amelyek miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

(Címlapképünkön: Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője és Niedermüller Péter a DK erzsébetvárosi polgármesterjelöltje, jelenlegi polgármester számára gyűjtenek aláírást a Garay téren)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk